[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A Radiohead angol zenekar is fellép a 2017-es Glastonbury zenei fesztiválon. Hat éve ez a zenekar első brit fesztiválfellépése.

A koncertről szóló híresztelések akkor kaptak szárnyra, amikor a rajongók a BBC webkameráján észrevették, hogy két férfi a Radiohead logóját festi a Glastonbury helyszínén, a színpad előtti fűbe.
A fesztivál csütörtökön erősítette meg a hírt a Twitteren. Emily Eavis szervező az Instagramon közölte a hírt.
A banda a fesztivál nyitóestéjén, 2017. június 23-án lép fel. Utoljára 2011-ben, a Glastonbury kisebb színpadán adtak „titkos” koncertet, utoljára ekkor léptek fel brit fesztiválon.
Korábban arról is szóltak híresztelések, hogy a Daft Punk is fellép a Glastonburyn, Eavis közlése szerint azonban a francia duó koncertje nem szerepel a jövő évi programban. A lehetséges fellépők között szerepel még a The Stone Roses, a Foo Fighters és Lady Gaga.
A Radiohead eddig kétszer szerepelt a Glastonbury fő előadói között, 1997-ben és 2003-ban. Ed O’Brien gitáros a BBC-nek nemrég azt mondta, szívesen megismételné az élményt.
„Minden évben elmegyek a Glastonburyre, ez az én karneválom. Fantasztikus lenne, ha felkérnének, hogy játsszunk ott. A Glastonbury a mi spirituális otthonunk, ez minden fesztivál anyja… nincs még egy ilyen” – nyilatkozta a zenész.
Kilencedik, tavasszal kiadott, A Moon Shaped Pool című albumuk a sikerlisták vezető helyére került. A Thom Yorke énekes által vezetett csapat májusban világkörüli turnéra indult. A koncertsorozat Hollandiában kezdődött, érintették Amszterdamot, Párizst, Londont, New Yorkot, Los Angelest és Mexikót is. A Radiohead a nagyobb városokban két-két koncertet adott, Londonban, a koncertkörút egyetlen angliai helyszínén pedig hármat.
Nyáron nyolc fesztiválon is színpadra lépett a csapat, köztük a barcelonai Primaverán, a japán Summer Sonic-on, Berlinben és a chicagói Lollapaloozán.
A 2017-es Glastonbury fesztiválra már minden jegy elkelt, de a visszaváltott jegyeket tavasszal újra értékesítik.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]