[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A Ghost Land az utóbbi idők egyik legjobban sikerült horrorfilmje. Az elsőtől az utolsó kockáig leköti a néző figyelmét, és nem fordul át egy ponton önmaga paródiájába, ami sajnos sok hasonló filmmel megesik mostanság.

Az egyedülálló anya két lányával a nénikéjétől örökölt, isten háta mögötti házba költözik. A környéken ólálkodó pszichopata, gyilkos betörők már az első éjjel rájuk rontanak, de az anya talpraesettségének köszönhetően sikerül élve megúszniuk a támadást. Az fiatalabb lánytestvér Beth(Crystal Reed) később elköltözik, saját családot alapít és sikeres horror könyv író lesz. Megírja a borzalmas este történetét is. Anyja(Myléne Farmer) és nővére Vera(Anastasia Phillips) azonban ottmarad a házban. Vera még mindig az átélt szörnyűségek hatása alatt éli életét, míg egy nap felhívja húgát, hogy a segítségére van szüksége. Beth minden rossz érzése ellenére is visszatér a házba, ahol igen különös dolgok történnek.

Pascal Laugier rendezőnek és forgatókönyvírónak, sikerült egy igazán lebilincselő filmet alkotnia, ahol a néző egy percig sem ülhet nyugodtan és a feszültség csak egyre fokozódik. Zseniális a történet felépítése mert, ahogy szépen haladunk előre a filmben és kialakul egy elképzelésünk, vagy legalábbis sejtésünk, hogy mik vagy kik lehetnek az események hátterében, egyszer csak kapunk egy hatalmas csavart. Egy olyan fordulatot, ami részben felülírja az addig történteket, és amire egyáltalán nem számít az ember. Végre egy horrorfilm, ahol a forgatókönyv nem csak egy összefércelt keret, amiben a végeláthatatlan, vérengzős, és vagy földöntúli jelenségek váltakoznak kifulladásig.  Laugier nem ismeretlen a szakmában az ő nevéhez fűződik az igen felkavaró horrordráma a Mártírok is. Ez az alkotása is bepillantást enged az emberi lélek sötét bugyraiba, de sokkal inkább a szórakoztatásra törekszik.

A felnőtt Beth játszó Crystal Reedet a Teen Wolfból ismerhetjük. Ebben a filmben remekül hozza a múltjától felzaklatott nőt, aki egyre kevésbé érti, hogy valójában mi is történik körülötte. Meg kell még említeni a női szereplők gyerekkori énjét alakító Emilia Jones-t (Beth) és Taylor Hicksont(Vera). Mindketten nagyon élethűen alakították a rémült áldozatokat ezzel is fokozva a néző rémületét.

Egy igazi hátborzongató filmet készített Laugrier, amit a műfaj szerelmeseinek csak ajánlani lehet.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Ghost Land - A rettegés háza (kritika)
A Ghost Land az utóbbi idők egyik legjobban sikerült horrorfilmje. Az elsőtől az utolsó kockáig leköti a néző figyelmét, és nem fordul át egy ponton önmaga paródiájába, ami sajnos sok hasonló filmmel megesik mostanság.
8Szerintünk
Olvasói értékelés: (5 Szavazások)
5.7