Noha Stephenie Meyer a Twilight könyvsorozathoz készített „félhivatalos” playlistáin jónéhány My Chemical Romance szám megtalálható, azok a rajongók, akik egy esetleg kifejezetten a sorozathoz írt MCR-számban reménykedtek, most csalódni fognak. Ugyanis míg Meyer szerint olyan számok, mint a „The Sharpest Lives” vagy a „Sleep” tökéletesen passzolnak a könyvekhez, az MCR visszautasította a felkérést, hogy zenét szerezzenek a készülő New Moon-hoz…

A Twilight filmzene albumon jópár olyan zenekar – mint például a Muse, a Paramore vagy a Linkin Park – helyet kapott, akik szerepeltek Meyer playlistáin, a My Chemical Romance látványosan hiányzott. Noha a srácok soha nem nyilatkoztak arról, hogy kaptak-e felkérést a Twilight filmzene albumon való szereplésre, épp most jelentették meg „Desolation Row” című Bob Dylan-feldolgozásukat a Watchmen filmhez, így akár be is vállalhatnának mégegy filmzenét, míg a következő albumukon dolgoznak.

Gerard Way, a banda frontembere azonban elhessegette ezeket az elképzeléseket. „Nem hinném. Nagyon válogatósak vagyunk…Volt néhány film, amihez azért nem csináltunk zenét, mert nem passzolt volna. Valószínűleg sokak szerint egy vámpíros mozihoz passzolna. De manapság ezzel nem értenék egyet. Nem tudom, hogy érdekelne-e minket.

Érdekesség, hogy Meyer egyik playlistáján sem szerepel a nyilvánvalónak tűnő választás, a „Vampires Will Never Hurt You„. Gerard erre is reagált:

„Igen, nyilvánvalóan a vámpírt egyfajta metaforaként használjuk valami másra, valami elvontabbra, mint egyszerűen egy természetfeletti dologra. Van valami a vérszívó élőhalottakban, ami annyi mindent el tud mondani az emberekről. Tényleg olyan sok ember próbál nap mint nap befolyásolni, valamilyen módon ellopni a lelkedet, elvenni belőled egy darabot…

mtv


Email
MegosztásFacebookMySpaceTwitter