Valószínűleg a világon senki nem fogja jobban élvezni Will Smith új filmjét, a Gemini Mant, mint mi magyarok. Először is, mert a sztori egy része valóban itt játszódik Budapesten, másodszor pedig a két héttel ezelőtti gálapremier miatt, amikor Smith szinte mindenkit levett a lábáról közvetlenségével. Kár, hogy ezen felül már mi is csak kevés indokot tudunk mondani, miért érdemes megnézni Ang Lee friss rendezését.

Mondjuk egy jó érvnek ott van a látvány. Az akció tényleg elképesztő a 120 képkocka/mp-nek köszönhetően, ráadásul 3D-ben, de persze nem biztos hogy ezt majd mindenkinek beveszi a gyomra. A hatás ugyanis olyan, mintha egy ablakon bámulnánk kifelé, vagy mint amikor gyorsított módban nézzük az amúgy is jó felbontású filmet a számítógépen. Mindenesetre akit ez nem zavar, az még jobban kiélvezheti a brutális akciókat.

Akcióból pedig jutott épp elég, csak sajnos olyan idejét múlt történettel lett körülvéve, hogy az néha már fizikai fájdalmat okoz. Persze nem meglepő, a forgatókönyv bő húsz évig csak hánykolódott Hollywoodban. Felmerült pár tucatnyi rendező és főszereplő neve is a projekt kapcsán, végül Will Smith és Ang Lee kapta meg a nemes feladatot, hogy valamit kihozzanak ebből.

Henry Brogan a mesterlövészek legnagyobbika, megbízatásai közt pedig számtalan terrorista (vagy annak vélt egyén) kiiktatása volt a feladata. Brogan az egyik tökéletes lövéssel végződő akciója után szögre akasztja a távcsöves puskát, de mivel hamarosan elég érzékeny információk birtokába jut, egykori megbízói megpróbálják eltenni őt láb alól. Mivel egy hadsereg is kevés ellene, feltűnik a színen az ifjú, aki pontosan úgy néz ki mint Brogan, csak fele annyi idősen. A sztori pedig innentől kevés csavart tartogat, de legalább Brogan csapata (Mary Elizabeth Winstead és Benedict Wong) tesz egy jó kis kitérőt Budapestre. Az sem sokáig marad titok, hogy a szálakat a háttérből Clive Owen karaktere mozgatja, aki zavarba ejtőbbnél zavarba ejtőbb magyarázatokkal szolgál a történésekre.

Will Smith megfiatalított énje nagyon jól néz ki, csak ne mutassák túl közelről és főleg ne az idősebb Smith mellé állítva, mert akkor azért megbicsaklik a csúcstechnika.

A Gemini Man történetét tekintve az a film, amit talán még VHS korszakban is egy kicsit szájhúzva fogadtunk volna, de a látvány és a látványos magyar főváros azért ment rajta valamit. Projekt letudva, dollármilliók a zsebben, mindenki boldog, csak a néző ne találkozzon vele egynél többször.

Gemini Man (kritika)
A Gemini Man történetét tekintve az a film, amit talán még VHS korszakban is egy kicsit szájhúzva fogadtunk volna, de a látvány és a látványos magyar főváros azért ment rajta valamit.
45%Szerintünk
Olvasói értékelés: (1 Szavazás)
23%