Júniusban jelenik meg a Franz Ferdinand legújabb lemeze, a Tonight: Franz Ferdinand számainak dub remixeivel. A Blood című lemez keverését és produceri munkálatait Dan Carey végezte, vagyis minden egyes dalt ő maga értelmezett át, és a vállalkozás olyannyira sikeres lett, hogy a számok önálló lemezként is megjelennek, Alex Kapranos frontember pedig elmondta: ő maga már csakis dub-verzióban hallgatja a számokat, mert azok sokkal jobbak, mint az eredetiek…

A kiadvány azoknak már ismerős lehet, akik a duplalemezes verziót, vagy a „special edition-t” vásárolták meg a Tonightból, illetve limitált, 500 darabos példányszámban vinylen már a Record Store Dayre is megjelent az anyag.

A számok a Franz Ferdinand szerzeményei, de Dan szűrőjén keresztül. Nagyon személyes anyag lett, sajátosan kísérletező az album” – mondta a kiadványról Kapranos.

A következő FF-kiadvány azonban nem a Blood lesz, előtte még egy „split single” is kijön a skót együttestől, amelyet a De Kift nevű holland zenekarral közösen jelentetnek meg. A Franz Ferdinand feldolgozta a De Kift egyik holland nyelvű dalát, a németalföldi punkzenekar pedig a Love And Destroy-t gondolta újra saját felfogásában.

És végül még egy érdekesség: Alex Kapranos nemrég készített egy saját remixet a brit dance-pop énekesnő, Little Boots New In Town című dalából No One Is Safe címmel.

est