[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A Jégkorszak alkotóinak egy újabb animációs filmje az elfogadásról és legfőképp arról, hogy senkit ne ítéljünk meg elősre a külső alapján.

Ferdindánd külsőleg egy igazi viadalokra termett bikává cseperedik fel. Azonban ő messze nem ilyen babérokra tör. Mindennél jobban szereti a virágok illatát és kis gazdája szerető gondoskodását. Egy véletlen miatt azonban mégiscsak a számára rettegett arénába tartó jelöltek között találja magát. Szerencséje, nincs egyedül, így esélyt kap, hogy bebizonyítsa, ő nem csak egy egyszerű, viadalra termett bika, hanem annál jóval több.

Ez a kedves történet elsősorban a gyerekeknek szól, így kicsit kettős érzés felróni a film egyik legnagyobb hibájának, hogy nagyon szájbarásgósan közvetíti a  történet legfőbb mondanivalóját, hogy mindenkit úgy kell elfogadni, amilyennek ő látja magát. Talán nem is szabad, mert a gyerekek sokkal befogadóbbak a világ felé, mint a felnőttek, de akkor sem szabad elfelejteni az animációs filmek egyik legfőbb szabályát, hogy nem csak a kicsiknek készítik, hanem az őket elkísérő szülőknek is. A gyerekek szemszögből nézve a szereplők karaktere jól kigondolt. A kicsit mulya bika mellett ott van a kotnyeles kecske, a fennhéjázó ménes, és a Mission Impossible szereplőire hajazó sündisznó trió, többi arénajelölt bikáról nem is beszélve. Mégis a felnőtt nézőt néha kizökkenti a sok cukormázas, mindenki valóra válthatja az álmait jelentek egymás utáni sora. A gyerekeknek pedig talán túl sok lehet, hogy a történet szerint a bikáknak két opció létezik: vagy elviszik őket az arénába, és a lehetetlen megpróbálva legyőzik a torreádort, vagy irány a vágóhíd. Sok kérdést felvet az is, hogy ha már az elfogadásra akarjuk tanítani a kicsiket, akkor miért kell belemenni egy évtizedekre visszanyúló vitába, ami a spanyol bikavidalok létjogosultságát firtatja.

Azt azonban le kell szögezni, hogy egy 6 éven felüli gyerek simán, csak jókat nevet a látottakon. A kicsit nagyobbak, pedig örülhetnek, hogy nem Emoji filmre kellett jegyet váltaniuk.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Ferdinánd (kritika)
A Jégkorszak alkotóinak egy újabb animációs filmje az elfogadásról és legfőképp arról, hogy senkit ne ítéljünk meg elősre a külső alapján.
6Szerintünk
Olvasói értékelés: (1 Szavazás)
6.9