A Sziget fesztivál sem függetlenítheti magát a gazdasági válság hatásaitól, a rendezvényt várhatóan kevesebb szponzorral, és visszafogott anyagi lehetőségekkel kell majd megrendezni, ami a színvonalban nem, anyagiakban azonban megmutatkozik…

Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója jelezte: a szervezők ismét állami támogatáshoz folyamodnak, a Miniszterelnöki Hivatalhoz benyújtott kérelmükben 130 millió forintos segítséget kérnek a fesztivál megrendezéséhez. A kilátások annyiban nem kedvezőek, hogy Magyarországról várhatóan kevesebben váltanak jegyet, mint az elmúlt években, ezért a szervezők az eddiginél komolyabb külföldi reklámkampányba kezdenek.

A tavalyi 8 ezer forintos napijegy árat 10 ezer forintra emelik, ugyanakkor a magyar felsőoktatásban tanulóknak speciális akciót hirdetnek. Eszerint ha a diákok legfeljebb 50 fős csoportokba szerveződnek, akkor tagjaik akkora kedvezménnyel vehetik meg a jegyet, ahány fős a társaság: így akár fél áron is bejuthatnak nyáron a Szigetre.

est