A Fekete Teve zenekar idén ősszel új dalokkal lepi meg a közönséget. A ‘Rőzse-Dalok’ című EP első három fejezete már megjelent a honlapjukon, de negyedik számra sem kell sokat várni. Másfél évvel a 23:25 című nagylemez megjelenése után végre új hanganyaggal állt elő a zenekar, a dalok publikálásához azonban teljesen új koncepciót választottak a fiúk. A négy számot ugyanis nem egyszerre, hanem havonta egyenként hozzák nyilvánosságra, mind a négy esetben videóval. A dalok és a hozzájuk tartozó videó mind hangulatában, mind cselekményében szorosan összefügg, a négy fejezet végül egy egész történetté fog kikerekedni decemberben. A dalok címei ennek megfelelően rendre ‘Szeptember’, ‘Október’, ‘November’, ‘December’…

A számok zenei világát tekintve az akusztikus hangzást egyre inkább kiegészítik az elektronikus effektek. A zenekar amellett, hogy kicsit a mainstream felé húz, nem vesztett semmit az egyediségéből. A dalokban továbbra is ugyanúgy megtalálhatók a korábban hallott fúvós és vonós hangok, amiket ezúttal a digitális effektekkel megtűzdelt dobhangzás egészít ki. Erre nagyon jó példa a közelmúltban megjelent ‘Novembe’r című harmadik szám.

A ‘Rőzse-Dalok’ fejezetei egy férfi életének négy korszakát mutatják be a fiatalkortól egészen az idős évekig. A ‘Szeptember’ című első dal és a hozzá tartozó klip a főhős kamasz éveiben játszódik, a felhőtlen kikapcsolódás és vidám hangulat határozza meg a képi világot, miközben a szövegben felsejlik a tél, a problémákkal teli felnőttkor és az útkeresés. Az ‘Október’ című szám már az érett férfikorba lépett dolgozó embert festi le, ahogy a karrier és sikerek árnyéka mögül újra előkerülnek a régi ismerősök és megfogalmazódik a továbblépés fontossága. Ezzel szemben a ‘November’-ben az egyedüllét és a család hiánya jelenik meg, melyet a fakó képi világ is érzékeltet.

Összességében egy nagyon magával ragadó hangulatú alkotásról beszélhetünk. A videókat Szombath Máté (Skyward Pictures) rendezte a Fekete Teve dalokra.

A hanganyagot csak elektronikus formában lehet majd letölteni januárban a feketeteve.hu weboldalról teljesen ingyen, miután mind a négy szám elkészült a hozzá tartozó klippel. Addig mindenki megnézheti az együttes honlapján a már elkészült videókat. A zenekar december 28-án a Hunnia Bisztróban egy unplugged koncert keretében mutatja be többek között az új dalokat is!

Fekete Teve – Szeptember:

Fekete Teve – Október:

Fekete Teve – November: