Az Ascension46 promo iroda képviseletében Jakab Zoli mondta nekünk: „Büszkén jelenthetjük be, hogy a budapesti Till We Drop követve szegedi barátaikat, a Southern Oracle-t, szintén a müncheni Let It Burn Records kötelékében folytatja pályafutását. A Let It Burnnel kapcsolatban Orbán Ferenc gitáros a következőket mondta: “Amióta zenélünk, egy ilyen lehetőségre vártunk, hogy megmutathassuk magunkat a világnak. Ez a lemezszerződés új dimenziókat nyithat meg és mérföldkő a zenekar életében. Örülünk, hogy Chris a Let It Burn Recordstól bizalmat szavazott nekünk és mindenképpen szeretnénk élni ezzel a lehetőséggel!”…

A Let It Burn Records hivatalos közleménye: “Örömmel jelenthetjük be, hogy a Southern Oracle után egy újabb magyar zenekar csatlakozott kiadónkhoz a Till We Drop személyében. Különös lehet, hogy hirtelenjében két magyar zenekart is szerződtettünk, azonban a Till We Drop zenéjét hallva, azonnal észrevehető a zenekarban rejlő potenciál és hogy mennyire jók! Nem sok minőségi válasz érkezett Európából az amerikai ‘Pop-Mosh’ jelenségre, így a Till We Drop minden bizonnyal egy olyan zenekar, amelyet a rajongók már jó ideje vártak”

A Till We Drop bemutatkozó nagylemeze október 28-án lát napvilágot és a “The Summer Triangle” címet kapta. A tíz dalt tartalmazó kiadvány az egyik legizgalmasabb popos punk rock lemez, amely Magyarországon készült.

A lemez kiadását egy Európa-turné is követi, hiszen október 28. és november 6. között a zenekar csatlakozik a német The Blackout Argument, valamint a norvég Social Suicide kettőséhez, hogy előbbi búcsúturnéján mutatkozzon be
Európának. A turné szervezője a német Avocado Booking, akik napjaink egyik legjelentősebb kemény zenei ügynöksége, a dátumok pedig a következők:
28.10.11 Leipzig (D) Conne Island // 29.10.11 Vienna (AT) Arena // 30.10.11 Berlin (D) Magnet // 31.10.11 Lindau (D) Club Vaudeville // 01.11.11 Aarau (CH) Kiff // 02.11.11 Bochum (D) Zwischenfall // 03.11.11 Osnabrück (D)
Bastard Club // 04.11.11 Schweinfurt (D) Alter Stattbahnhof // 05.11.11 Stuttgart (D) Juha West // 06.11.11 München (D) Feierwerk (w/ Casper)

A CD-n való megjelenést egy hivatalos online kiadás is kíséri, mégpedig a Let It Burn Records-hoz tartozó Acuity.Music gondozásában. Az online kiadvány extrája a Twenty-Two című szám hivatalos videója lesz.