„Ez olyan, mintha Indiana Jones, Jason Bourne és James Bond akciójeleneteit összehozták volna a dinókkal” – írta a Gizmodo kritikusa, miután Amerika egyik legnagyobb filmes rendezvényén, a CinemaConon levetítettek néhány percet a jövőre látható Jurassic Park: Világuralom című szuperprodukcióból. Az ízelítőben az volt látható, hogy a női főszereplő, Bryce Dallas Howard épületről épületre ugrál, mert üldözik a dinók, a férfi főszereplő, Chris Pratt ellenben egy velociraptort kerget egy macskaköves utcában, ami európai helyszínre utal.

Az új trilógia zárófilmjének cselekménye ott veszi fel a cselekmény fonalát, ahol a második rész befejeződött, azaz a dinók kiszabadulnak, és az emberek közé mennek. „A film fő kérdése az, hogy ha a dinók megjelennek közöttünk, biztonságban leszünk-e” – foglalja össze a lényeget a film rendezője, Colin Trevorrow. (Spoiler: nem.)

A Jurassic Park: Világuralomban teljesül végre a rajongók vágya, visszatér az első film három legfontosabb szereplője, a már az előző részben is felbukkanó Jeff Goldblum mellett Sam Neill és Laura Dern is.

(Jurassic Park: Dominion – hazai bemutató: 2022. június 9.)