[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Az Életrevalók szupertehetséges alkotó párosa, Eric Toledano és Oliver Nakache a rájuk annyira jellemző humorral és érzékenységgel meséli el újra, hogy élni akkor is remek dolog, ha a fejünk felett éppen összecsapnak azok a bizonyos hullámok, vagyis beáll az őskáosz. Na és mi volna erre alkalmasabb terep, mint egy szenvedélyes francia esküvő?

Max (Jean-Pierre Bacri) egy menő esküvőszervező cég tulajdonosa. Született főnök. A munkája az élete, talán éppen ezért él külön feleségétől és folytat viszonyt egyik kolléganőjével. Ám a habos csipkék és a tökéletes előételek világában sem mehet minden állandóan rendben. Max és csapata számára minden egyes esküvő egy igazi csata, amiben nem csak a násznéppel, de egymással és főleg önmagukkal is meg kell küzdeniük. A soron következő meló sem tűnik éppen egyszerűnek, hiszen ami elromolhat, az el is romlik, Max pedig minden erejét bevetheti, hogy a nász ne fulladjon totális katasztrófába.

A film gyakorlatilag tehát egy nap történetét meséli el és az a különlegessége a hagyományos esküvős filmekhez képest, hogy abszolút vendéglátós szemszögéből láthatjuk az eseményeket. Az ifjú pár és a násznép itt csupán egyfajta zavaró elem, akik leginkább csak akadályozzák a rendezvény hibátlan lebonyolítását. A fókusz egyértelműen az esküvőszervező cég munkatársain van, a történet elsősorban arról szól, hogy ők hogyan élik meg mások legboldogabb napját.

Toledano és Nakache nagyon sok különböző karaktert mozgat, a szereplők mégsem lesznek egysíkúak vagy unalmasak, még a legutolsó lóti-futi pincér is kap annyi hátteret és szerethető jellemvonást, hogy megkedveljük. A szereplők pedig hibáikkal együtt is nagyon szerethetőek, sőt attól lesznek szerethetőek igazán.

Rendezőink pedig egyszerre beszélnek az átlagos munkahelyi problémákról és átvitt értelemben magáról a filmkészítés művészi folyamatáról is, amihez ugyanolyan elengedhetetlen a jó csapatmunka, mint bármely más szakmához.

Az Eszeveszett esküvő egy nagyon jó hangulatú, szórakoztató darab és bár Toledano és Nakache nem tudja megismételni vele most sem az Életrevalók sikerét, de azt azért játszva elérik, hogy újra bízni kezdjünk a francia vígjátékokban.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Eszeveszett esküvő (kritika)
Az Eszeveszett esküvő egy nagyon jó hangulatú, szórakoztató darab és bár Toledano és Nakache nem tudja megismételni vele most sem az Életrevalók sikerét, de azt azért játszva elérik, hogy újra bízni kezdjünk a francia vígjátékokban.
8Szerintünk
Olvasói értékelés: (3 Szavazások)
8.4