[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A negyedik és egyben utolsó évadával A Híd sorozat is ott lesz az idei MIPCOM-on, mely a legrangosabb az összes televíziós vásár közül. A minden évben Cannes-ban megtartott rendezvényen a legnagyobb produkciós cégek, televíziós társaságok, és a szakma össze fontos képviselője jelen van, ugyanis itt születnek meg azok a megállapodások, amelyek fényében a tévécsatornák kínálata végleges formát ölt.

Ennek alkalmából a készítők többet is elárultak az évad tartalmáról, úgyhogy aki nem akarja előre megtudni ezeket a részleteket, az ne is olvasson tovább.


Egy nőt brutális módon meggyilkolnak Peberholmban, egy kis mesterséges szigeten, az Øresund-szoros dán részén. Az áldozat Margrethe Thormod, a koppenhágai migrációs hivatal főigazgatója, aki nemrégiben súlyos kitelepítési botrányba keveredett. Henrik dán kollégájával, Jonas Mandrupdal kezdi meg a szörnyű gyilkosság felderítését.

A nyomozáson túl Henrik és Saga krízishelyzetben találja magát ebben az évadban. Henriknek nagyon hiányzik Saga, mint kolléga és mint barát is, aki jelenleg az Ystad-i női börtönben ül elzárva, miután anyja meggyilkolásával vádolják. Henrik olyan gyakran látogatja meg, amennyire csak tudja, és az aktuális gyilkossági ügyben is számít a nő segítségére, ugyanakkor a helyzete szinte lehetetlenné teszi Saga számára, hogy érdemben segíteni tudjon, akár csak elméleti síkon is kollégájának. De kettejüké egy különleges barátság, amely a múltbeli események árnyékában és a jelen megpróbáltatások közt is kitart. Henrik közben eltűnt lányainak felkutatásával szintén nem jut előre, és már ahhoz is közel van, hogy feladja az egészet.

A sorozat átfogó témája ezúttal az identitás keresése, a cselekményben központi szerepe van a hamis személyiségeknek. A fő karakterek a nézőt is az ehhez kapcsolódó kérdések feltevésére ösztönzik: Ki vagyok én? Ki akarok lenni? Hogyan látnak mások? És hogyan akarom hogy lássanak?

A negyedik évad 2018 január 1-én indul.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]