Azok után, hogy két évvel ezelőtt a nyírbátori Azfeszten, majd tavaly a Szigeten kápráztatta el magyar rajongóit az Enter Shikari, most végre klubkoncerten is megmutathatta magát nekünk Rou Reynolds csapata. A telt házas A38 viszont nem csak miattuk volt veszélyben, hanem a Letlive és a Your Demise attackja okán is…

A hatalmas sort, mely a rakparton nem sokkal hét után kígyózott negyed óra alatt le lehetett tudni, igaz, a Letlive akkor már javában tolta szettjét. Júniusban a Boysetsfire előtt valami félelmetes koncertet adott a Los Angeles-i zenekar, akkor szájtátva figyeltük Jason Aalon Butler produkcióját. Most viszont egy kissé visszafogottabb műsort kaptunk a brit Kerrang! által az év egyik legizgalmasabb csapatának választott Letlive-től. Pontosítok, nagyon visszafogott volt ez az előadás, legalábbis önmagukhoz képest. Három hónapja jóval kevesebben láttuk őket a mostaninál, de akkor szabályosan féltem, hogy Jason kit talál meg a tömegből. Ami nem változott ennyi idő alatt alatt, az az eljátszott dalok listája, melyek ezúttal is a tavasszal újra megjelent ‘Fake History’ anyagról származtak. Egyébként a bandával a héten egy interjút is készítettünk, ezt ide kattintva olvashatjátok.

A Your Demise-t hamarabb láttam magazinokban feszíteni, minthogy bármit is hallottam volna tőlük. Nemrég bepótoltam a hiányosságokat, de nem éreztem magam túlságosan meggyőzve, bár az is igaz, hogy ‘Miles Away’ című szerzeményük egész sokat forog nálam mostanában. Ettől függetlenül talán túl sok figyelmet kapott ez gárda, mert hiányzik belőlük az egyediség, ami például az este másik két fellépőjében megvan. Az viszont kétségtelen, hogy itt élőben elég tökös műsort nyomtak, amit olyan dalokkal nyomatékosítottak a közönségben, mint a ‘Nothing Left But Regret’, a ‘Life of Luxury’, a ‘Burn Tongues’, a ‘The Kids We Were Used To Be’ vagy a már általam is dicsért ‘Miles Away’. Az őket körülvevő nagy hype-ot nem igazolták, de kellemes perceket okozott a jelenlétük.

Az Enter Shikari népszerűségét nem kell bizonygatni, ahogy azt sem, hogy miért ekkora kedvenc a brit csapat. Remek hangulatban, telt ház előtt csendült fel az intro, mely után Rou-ék a ‘Destabilise’, ‘Mothership’, ‘Zzzonked’ hármassal üzentek a kb. 700 fős tömegnek, hogy itt bizony nem az egy helyben topogás lesz a fő cél. Eleinte kissé zavaró volt, hogy nem sikerült tökéletesen eltalálni az arányokat az ének, a gitár és az elektronika között, de a ‘Havoc A’-re már nem maradt kifogásolni valónk. Rou egyébként néha amolyan Dillinger módra csüngött egy a hajó mennyezetének csövein, teljes extázisba zavarva ezzel az Shikari-keménymagot. Az első komolyabb meglepetést a ‘Arguing with Thermometers’ jelentette, mely a közelgő új anyagot volt hivatott reklámozni. Ez alapján sem lesz rossz a cucc, pláne, hogy később a ‘Sssnakepit’ szintén előkerült, melyet a napokban hivatalosan is a nagyközönség elé tár a csapat. Közben persze akadtak más csemegék is, úgy mint a Rout VIP mix-szel kiegészített ‘Quelle Surprise’ , vagy az akusztikus gitáron előadott ‘Gap In The Fence’. A ‘No Sleep Tonight’ és a ‘Sorry, You’re Not A Winner’ után már ‘csak’ a visszataps maradt hátra, ahol a kihagyhatatlan és persze emellett zseniális ‘Juggernauts’, valamint az ‘OK, Time For Plan B’ jelentette a záró sorokat.

Bízzunk benne, hogy az Enter Shikari követi az eddigi sémát és évente ellátogatnak hozzánk. Viszont baromi nehéz lenne eldönteni, hogy fesztiválon, vagy klubkoncerten üt-e nagyobbat a show-juk. Annyi biztos, itt most K.O.-t adott.

fotó: Fido