[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Úgy tűnik, 2016 az animációs filmek éve. Néhány folytatás (Jégkorszak, Kung Fu Panda) és jóval több önálló történet is megjelent idén (Kubo és a varázshúrok, Zootropolis, Vaiana… stb). Az Illumitaion Entertainment a Gru, a Gru 2 és a Minyonok után bemutatta A kis kedvencek titkos élete című nagysikerű animációt, de még az év végére akart egy nagy durranást, így elkészült az Énekelj!

A filmben állatok emberként viselkedve élik a mindennapjaikat. Buster Moon (Matthew McConaughey), az öltönyös koala egy csőd szélén álló színház igazgatója. Álma, hogy a színháza újra népszerű legyen, így mindent megtesz, hogy megmentse az enyészettől és felvirágoztassa. Szervez egy énekversenyt, ahol néhány induló rögtön kitűnik a tömegből. Johnny (Taron Egerton), a gorilla, aki nem szeretné apja mesterségét űzni és a gengszterélet helyett az éneklést választaná, Mike (Seth MacFarlane), a túlzott önbizalommal rendelkező egér, Rosita (Reese Witherspoon), a 25 ördögien rossz kismalac túlterhelt anyukája, Günter (Nick Roll), a csillámos-flitteres ruhában táncoló túlsúlyos malac, Ash (Scarlett Johansson), a szerelmi bánat miatt összetört szívű punk tarajos sül, valamint a kezdetben csak technikai asszisztensként szorgoskodó félénk elefántlány, Meena (Tory Kelly). Mindegyikük meg akarja nyerni a verseny fődíját, a 100.000.- dollárt.

A történet nagyon mai, hiszen a zenei tehetségkutatók korát éljük. Az Énekelj! rengeteg népszerű popslágert vonultat fel, amiket mindenki kívülről fúj akkor is, ha épp nem a kedvence. A szereplőknek hollywoodi színészek kölcsönözték a hangjukat, de a magyar szinkron is kiválóan sikerült Nagy Ervin, Tasnádi Bence, Zsigmond Tamara, Csőre Gábor, Gubik Petra, Esztergályos Cecília, Kálid Artúr, és Debreczeny Csaba közreműködésével.

A 3D-s animáció látványára nem lehet panasz, az állatok szőrének puhasága szemmel látható, szívesen megsimogatnánk a cuki figurákat. Néhány autós üldözéses jelenet pedig kimondottan izgalmas.

Megszokhattuk, hogy az elsősorban gyerekeknek szóló animációs filmek készítői már nem csak a lurkókat, hanem a szüleiket is megpróbálják lekötni. Így történt ez az Énekelj! esetében is, hiszen szórakoztató humorral és több olyan gaggel találkozhatunk, amit csak felnőttként érthetünk. A szereplőket mindenki számára ismerős, hétköznapi tulajdonságokkal ruházták fel, a mindennapos problémáinkat is viszont láthatjuk a mozivásznon.

Az egyetlen zavaró dolog talán az, hogy a sztori túlságosan egyszerű, kiszámítható, nincsenek csavarok, fordulatok, sem meglepetések. Vannak azonban morális, erkölcsi, etikai értékek, és tanulság is. Nagy hangsúlyt kap a barátok és a család fontossága, valamint az álmok kergetése helyett azok valóra váltása.

Az Énekelj! kiváló program az ilyen hideg téli hétvégékre, amikor a gyerkőcök már nem rohangálhatnak órákig a szabadban. Anyukák, apukák, irány a mozi!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

X-faktor meseköntösben (Énekelj! - kritika)
7.5Szerintünk
Olvasói értékelés: (2 Szavazások)
8.2