Az alábbi szomorú híreket tartalmazó közleményt a fesztivál szervezői adták ki: “Ezúton tudatjuk veletek, hogy az utóbbi hét évben Nyírbátorban megrendezett Azfeszt Zenei Fesztivál idén elmarad. Annak ellenére, hogy évről-évre több ezren voltak kíváncsiak a termál fürdőben megrendezett eseményre, a rendezvény finanszírozása sajnálatos módon minden évben komoly nehézségekbe ütközött. Idén a rendezvény meghirdetése után egyéb problémák mellett a főszponzorunk is elállt egyoldalúan a szerződésünk teljesítésétől, ezzel lehetetlen helyzetbe hozva a szervezőket. Mivel nem akarjuk feladni azon irányú törekvéseinket, hogy olyan rendezvényt valósítsunk meg amely zeneileg Magyarországon egyedülálló, a kialakult helyzetet idén a miskolci Gyár Fesztivál szervezőivel közösen orvosoljuk…

Várunk mindenkit szeretettel a miskolci EGYETEMVÁROSBAN augusztus 18-19-20. között megrendezésre kerülő GYÁR Fesztiválra, ahol az Azfeszt Színpadon a hagyományainkhoz híven megismerhetitek a elkövetkező évek nagy tehetségeit, valamint a hazai és nemzetközi zenei éllovasok koncertjeire tombolhattok esténként.”

Ahogy korábban mi is hírt adtunk róla, eddig a brit Gallows és a svéd Soilwork érkezése tűnt biztosnak az idei Azfesztre, viszont a fentiek miatt kérdéses, hogy egyáltalán megtartják-e a két zenekar koncertjét egy másik fesztiválon vagy klubbulin.