Trilógia lett a Hang nélkül című horrorfilmből. Az első, alacsony költségvetésű produkció öt éve 341 millió dolláros összbevételt hozott, természetesen követte a folytatás, a most elkészült opusz pedig – A Quiet Place: Day One – az előzményeket meséli el. A 2018-as bombasiker főszereplője az Emily BluntJohn Krasinski házaspár volt, a rendező és az egyik forgatókönyvíró feladatait szintén Krasinki látta el. A folytatásban ő már nem szerepelt, de az előző főszereplők igen, miközben rendezőként és forgatókönyvíróként továbbra is jegyezte a filmet. A most elkészült résznek Krasinski továbbra is forgatókönyvírója és producere.

Az A Quiet Place: Day One főszereplője komoly húzónév, az Oscar-díjas Lupita Nyong’O (12 év rabszolgaság), aki a Fekete Párduc 1-2-nek is a sztárja, illetve a Csillagok háborúja legutóbbi epizódjában Maz Katanát alakította. A kontinuitást az előző résszel a névtelen szigetlakót játszó, kétszeres Oscar-jelölt Djimon Hounsou (Véres gyémánt, Amerikában) biztosítja. Szerepel a filmben a Stranger Thingsben megkedvelt Joseph Quinn is.

A történetről csak annyit lehet tudni, amennyit a cím is elárul, vagyis a cselekmény a hangra érzékeny idegen lények megérkezése idején játszódik.

(A Quiet Place: Day One – hazai bemutató: 2024. március 7.)