Meg White 2007-ben kimerülésből adódó mentális problémái miatt úgy döntött, hosszabb időre leáll a zenéléssel, és ezzel határozatlan időre a White Stripes beszüntette tevékenységét. A lassan két éve tartó szünet alatt a duó másik tagja, Jack White a Raconteurs és a nemrégiben alakult The Dead Weather nevű formációival alkotott tovább, utóbbi zenekarral nemrégiben elkészült a debütáló lemez is, és nyár végéig ezzel az anyaggal turnézik az együttes. Ezt követően azonban ismét a White Stripes kerül előtérbe, beindul a kemény munka és már jövőre megjelenhet a következő lemez…

Néhány számot már felvettünk a zenekar új stúdiójában, a munkát azonban csak a Dead Weather nyári turnéja után folytatjuk. Ami 2007-ben történt, az már a múlt. Meg nagyon visszahúzódó, csendes lány. Szükségünk volt a pihenésre, mert sokáig teljes erőbedobással dolgoztunk. A fiam éppen akkor született meg, ezért nem sok indőnk volt, a lehető leggyorsabban akartunk végezni mindennel, és egyszerűen kicsúszott a lábunk alól a talaj. Amikor a turnézás már az ember egészségét veszélyezteti, le kell állni vele. Nehéz megmagyarázni ezt, mert az emberek azt hiszik, hogy a zenészek csak felmennek a színpadra, és nekiáll játszani, mintha partizna, vagy ilyesmi. A helyzet azonban nem ez, a turnézás nagyon kemény munka” – mondta Jack White.

Meg White már kiheverte a betegségét, éppen a napokban tartotta eljegyzését Jackson Smith-szel, a neves kolléga, Patti Smith fiával (akinek édesapja Fred Smith, az MC5 néhai gitárosa). Meg második esküvőjére (a négy évig tartó első házasságát még Jack White-tal kötötte 1996-ban) május 22-én kerül sor.

est