Az új „albumot” már hetekkel ezelőtt beharangozta a Pumpkins-vezér, most azonban azt is bejelentette, hogy a számokhoz bárki teljesen ingyen hozzájuthat, ha kész kivárni, amíg az összes dal egyesével felkerül az együttes honlapjára. A dalok fizikai formátumban is megjelennek, de nem hagyományos albumként, hanem EP-k formájában: összesen 11 darab négyszámos kislemez várható…

Nem akarok megkötésekkel dolgozni, és mivel úgy gondoltam, a tradicionális albumok átalakulóban vannak, én is új formátumban gondolkodtam. Egyszerre négy számot jelentetünk meg, így lehetőségem lesz arra, hogy teljesen beleadjam a szívemet az egyes kiadványokba, miközben nem kell feladnom a boldog életemet sem” – fogalmazott Corgan, aki elárulta: az első négy szám a pszichedelikus zenében gyökerezik, de modern elemekkel kiegészítve, és már régóta szerette volna, ha a Pumpkins ebbe az irányba mozdulna el.

A 44 szám közül az első október végén lesz ingyenesen elérhető, majd ezt követően egy-két naponta kerülnek fel az újabb szerzemények a zenekar honlapjára.

A nagy kiadók már mind csupán élőhalottak, és ezt ők maguk is tudják. Nem azért adom ingyen a számokat, mert megengedhetem magamnak, de úgy határoztam, inkább akarok szabad lenni, mint gazdag” – tette hozzá Corgan.

-est-


Email
MegosztásFacebookMySpaceTwitter