[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Végre egy romantikus vígjáték, ami totálisan elbűvölő és mégsem hat bődületesen giccsesnek. Az Egy szó, mint száz: szerelem! hús- vér emberekről szól, akik nem egy szirupos mesében élnek, hanem abban az egyszerű és közönséges valóságban, amiben mi átlagemberek is tengetjük hétköznapjainkat. Mert az igazi szerelem távolról sem egy ábrándos tündérmese, azért kőkeményen melózni kell!

A történet egy népes és igencsak összetartó baráti társaságról szól. Ennek az életvidám bandának a tagja Ellen (Mille Lehfeldt) is, akit minden eszelős próbálkozása ellenére is elkerül a felhőtlenül boldog szerelem. Először beleszeret egy nős pasiba, aki szintén a baráti társaság tagja, aztán amikor végre rátalál az igazira, berezel és meghátrál. A film tulajdonképpen Ellen története, de a fő szálnak elválaszthatatlan részét képezi a lány barátainak lelki élete is. Nyolc epizódon keresztül leshetünk be életükbe. Részesei lehetünk házasságoknak, válásoknak, születéseknek és magának az elmúlásnak is. Láthatunk komoly és jelentéktelen vitákat, kihűlt és újra fellángoló szerelmeket és mindent, ami megadja az élet sava- borsát, hogy aztán végül megtudhassuk, hogy Ellen elég bátor-e, hogy a valódi szerelmet válassza.

A film forgatókönyve nagyon jó, gyönyörűek benne az átfedések, nagyon humoros és pont annyira megható amennyire kell. A karakterek jól kidolgozott vonásokkal bírnak, van bennük egy bizonyos mélység, ami nagyon valóságossá teszi őket. Olyannyira, hogy nagyon könnyen felismerhetjük bennük saját gyarlóságunkat, vágyainkat és félelmeinket.

A színészek kivétel nélkül jól szerepelnek. A rendezőnő, May el-Toukhy kiváló érzékkel irányítja őket, így még a legromantikusabb részeknél sem áradnak túl az érzelmek annyira, hogy az kínos, vagy giccses lenne. Trine Dyrholm most is remekül játszik. Akárcsak előző filmjében, itt is nagyon élvezetes látni, ahogyan megalkotja a figurát.

Az Egy szó, mint száz: szerelem! tehát gyakorlatilag kihagyhatatlan mindazok számára, akik az agyatlan romantikus ponyva helyett inkább valami kicsit tartalmasabb, mélyebb szórakozásra vágynak.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Életrevaló romantika (Egy szó, mint száz: szerelem! - kritika)
Az Egy szó, mint száz: szerelem! gyakorlatilag kihagyhatatlan mindazok számára, akik az agyatlan romantikus ponyva helyett inkább valami kicsit tartalmasabb, mélyebb szórakozásra vágynak.
8Szerintünk
Olvasói értékelés: (2 Szavazások)
7.1