Egerben egynapos fesztivál keretein belül lép fel a Subscribe, a Road és rajtuk kívül további hét zenekar. A Szépasszonyvölgyben megrendezésre kerülő Rockfesztivál az ország egyik leghíresebb és legszebb borvidékére hívja a látogatókat, lássuk milyen felhozatallal…

A fesztivál egyik főzenekara, a mesebeli hős, a Road, akik az egyik közeli faluból lettek az ország egyik legnépszerűbb rockbandája. Ha őszinte zenei élményre vagy kíváncsi, akkor Mátéék a legjobb választás. A másik attrakció, a márciusban új albummal jelentkezett Subscribe. A majdnem csak angol nyelven előadó pesti modern rock csapat irtózatosan tele van energiával, joggal várhatunk tőlük egy deszkaropogtató koncertet. Leander az utóbbi fél év egyik meglepetés bandája. Lady Gaga féle Bad Romance feldolgozással a semmiből robbantak a köztudatba. Később olyan pop metal dalokkal rukkoltak elő, mint a Viharom, Tavaszom, a Csak te vagy a Szívidomár, amelyek mind slágerek lettek.

A legnépszerűbb hazai extrém metalbanda, a Watch My Dying a Klausztrofóniával tört be a köztudatba, mely albumot az óta kettő követett. A WMD mindig is híres volt pusztító fellépéseiről, az Egri Rockfesztivál látogatói sem kapnak kegyelmet. A modern metalos Cadaveres tavalyi lemeze, a Mindstream igazi átütő siker lett. Az általános közönségsiker mellett Hang-Súly díjakat nyert, és jelölve lett Fonogramra is. A harcedzett brigád már több koncertlétesítményt amortizált le, kíváncsiak vagyunk, hogy a szabadtéri színpad hogy bírja a terhelést. A Shapat Terror a település legrutinosabb zenészeinek a stoner bandája, akik a 2002-es alakulás óta olyanokkal játszottak együtt, mint a Helmet vagy Brant Björk. A Psychogang egy frissebb metalcsapat, szintén helyből, amely túl van első lemezén, zeneileg pedig nem gyömöszölhető bele egyetlen skatulyába sem. A fesztivál második fellépője a hatvani ifi rocker Holtidő lesz, akiket a Road, a Tankcsapda és a Rómeó Vérzik turnékról lehet ismerni. A nyitózenekar az átlagosan 16 éves srácok és egy leányzó alkotta Xplode. A hevesi tini metálosok magabiztosan előadott Machine Head feldolgozásokkal és saját dalokkal sokkolják a tehetségkutatókat és a klubokat már egy ideje.

Eger hétvégi programnak elsőrangú – mindegy, hogy családdal érkezel, vagy barátokkal, – ha meg rockolni is akarsz, akkor gyere június első hétvégéjén. Jössz, mert bánni fogod!

Sorrend:

14:00   Xplode
14:50   Holtidő
15:50   Psychogang
16:50   Shapat Terror
17:50   Cadaveres
19:00   Watch My Dying
20:20   Subscribe
21:40   Road
23:10   Leander

Egri Rockfesztivál
2011. június 04., szombat
Eger, Szépasszonyvölgy, Szabadtéri színpad
Kapunyitás: 13:30
Kezdés: 14:00

A koncertek várható befejezése éjfél.

A koncertek között Jacsó Balázs festményei, rajzai, grafikái lesznek láthatók virtuális kiállításon a színpad mögötti falra vetítve.

Jegyárak:
2000 Ft május 20-ig, utána 2500 Ft

Elővételi helyek:
Eger: Psychogang Tattoo, Dobó tér 9.
Eger: Sorompó, Sas út 6.
Eger: Egál Klub, Széchenyi u. 57.

Gyöngyös: HangszerFarm, Vértanú u. 14.
Heves: Xplode zenekar: +36-30-4397066
Budapest: CD Pince,  VII. ker. Erzsébet krt. 37.

Infó: egrirockfesztival@gmail.com
Facebook esemény oldala.
Némi infó a Szépasszonyvölgyről.

Június 3-án, a bulit megelőző napon közönségtalálkozó lesz több bandával a ’Vögyben. Eddigi biztos résztvevők: Cadaveres, Leander.