A Legendás állatok sorozat egyre szorosabban fűzi történetét a Harry Potter-univerzummal. Egyre több kis részlet kerül a helyére:előtörténetek, homályban maradt részletek, nagy összefüggések kerülnek napvilágraa Roxfortban nevelkedett sötét varázslókkal kapcsolatban. Nem csoda, hogy a Legendás állatok – Grindelwald bűntettei (Fantastic Beasts: The Crimes ofGrindelwald, már a mozikban) bemutatója kapcsán egyre több színész vall a civilbenis meglévő kapcsolatokról.

Eddie Redmayne, a Göthe Salmandert, a habókos magizoológust alakító színész például azt ismerte benemrég újságírók előtt, hogy majdnem a sötét oldalra sodródott: néhány évvelezelőtt jelentkezett, hogy eljátszhassa az ifjú Voldemortot, Tom Denemet.

– Még egyetemre jártam, és a Harry Potter-stáb eljött a suliba színésztválogatni. Szóval, szinte csak belesodródtam a meghallgatásba – mesélte Redmayne. – Bementem egy szobába, mondtam két és fél mondatot, és valakimondta, hogy köszönik, ennyi. Mehetek. De már nem bánom, mert Jude [JudeLaw, aki az ifjú Dumbledore-t játssza a Legendás állatokban] nemrégbeismerte, hogy ő is jelentkezett. Igazából nincs brit színész, aki ne játszottvagy ne próbált volna játszani valamelyik Harry Potter-filmben. És akinek nemsikerült, mint nekem, azoknak itt van a Legendás állatok.

IC Press