Kellemetlen helyzetbe került a texasi Drowning Pool, mivel a napokban Arizona államban ámokfutást rendező Jared Loughnernek a zenekar ‘Bodies’ című slágere volt a legnagyobb kedvence. Természetesen az USA-ban ilyenkor rögtön nagy felhajtás veszi kezdetét, és ömlik az összeesküvés gyártás, ahogy például anno Marilyn Manson esetében is történt. A 22 éves Lougner egyébként fejbe lőtte Gabrielle Giffords politikust, aki túlélte a tragédiát, viszont hat másik ember, köztük egy kilenc éves kislány már nem volt ilyen szerencsés. A Drowning Pool egy közleményt adott ki az eseményekkel kapcsolatban:

Megdöbbenve hallottuk a tragédia hírét és ugyanilyen szomorúan vesszük tudomásul, hogy valaki ismét félreértette a ‘Bodies’ dalszövegét. Ez a nóta a moshpit testvéri szellemiségéről és a tiszteletről szól. Ha valakit lenyomsz a földre, akkor azt fel is kell segítened. Ez sohasem szólt az erőszakról. Beteg elmék mindig is voltak és lesznek. Bízunk azokban, akik megpróbálják biztonságossá tenni az országunkat. Részvétünket küldjük az elhunytak családtagjainak, osztozunk a fájdalmukban!

Loughnert hamarosan bíróság elé állítják, ha bűnösnek találják, akkor az ítélet minden valószínűség szerint halálbüntetés lesz.