dm_b_deltamachine_cdcov_kicsiA Depeche Mode bejelentette, hogy a “Delta Machine” címre keresztelt várva várt 13. stúdióalbumuk március 25-én jelenik meg világszerte a Sony Music / Columbia Records gondozásában. Az album – melyet a múlt évben rögzítettek Santa Barbarán, Kaliforniában és New Yorkban – produceri feladatait Ben Hillier látta el, míg a keverés Flood nevéhez fűződik. Az album megjelenése mellett a Depeche Mode megerősítette, hogy új kislemezdaluk, a “Heaven” klipje február 1-jén mutatkozik be a YouTube/VEVO-n. A standard CD-formátum mellett a “Delta Machine” egy exkluzív deluxe kiadásban is megjelenik: 4 extra dallal és egy 28 oldalas keményfedeles könyvvel, melyben a banda régi művészeti együttműködője, Anton Corbijn képei kaptak helyet. A teljes tracklista alább található.

Marint Gore a megjelenéssel kapcsolatban a következőket nyilatkozta: “Ennek az albumnak a megírása lehengerlő volt, mert szerettem volna, hogy igazán modern legyen a hangzása. Szeretném, hogy az emberek jól érezzék magukat, miközben hallgatják ezt az albumot, és valamiféle békére leljenek általa. Egyszerűen van benne valami varázslatos.”

Dave Gahan hozzátette: “Ennek a kiadványnak az elkészítése pontosan úgy zajlott, ahogyan azt elképzeltük. Amikor olyan pontra értünk, hogy úgy éreztük, túlságosan “normális” és átlagos a zene, akkor inkább felrúgtuk a szabályokat, és belecsempésztük az igazi hamisítatlan Depeche Mode-hangzást. A “Delta Machine” pontosan így készült és alig várom, hogy az összes rajongónk meghallgassa!”

Az album megjelenését követően a Depeche Mode európai turnéra indul, mely május 7-én veszi kezdetét Tel Avivban, a Hayarkon Parkban. A banda összesen 34 koncertet ad 25 európai országban; köztük a híres milánói San Siro Stadiumben, a párizsi Stade De France színpadán, valamint a moszkvai Locomotive Stadium legendás helyszínén is, illetve május 21-én Budapesten, a Puskás Ferenc Stadionban, mielőtt a fehéroroszországi Minszkben véget érne a koncertsorozat július 29-én. Ezt követően egy észak-amerikai turné veszi kezdetét, melynek részleteit később hozzák nyilvánosságra.

A “Delta Machine” tracklistája:

STANDARD:
1 – Welcome To My World
2 – Angel
3 – Heaven
4 – Secret To The End
5 – My Little Universe
6 – Slow
7 – Broken
8 – The Child Inside
9 – Soft Touch / Raw Nerve
10 – Should Be Higher
11 – Alone
12 – Soothe My Soul
13 – Goodbye

DELUXE EDITION (28-oldalas keményfedeles könyvvel):
DISC 1
1 – Welcome To My World
2 – Angel
3 – Heaven
4 – Secret To The End
5 – My Little Universe
6 – Slow
7 – Broken
8 – The Child Inside
9 – Soft Touch / Raw Nerve
10 – Should Be Higher
11 – Alone
12 – Soothe My Soul
13 – Goodbye

DISC 2
1 – Long Time Lie
2 – Happens All The Time
3 – Always
4 – All That’s Mine

“Heaven” kislemez tracklista:

“Heaven” CD SINGLE:
1 – Heaven
2 – All That’s Mine (b side bonus track)

“Heaven” CD MAXI:
1 – Heaven
2 – Heaven (Owlle Remix)
3 – Heaven (steps to heaven rmx)
4 – Heaven (Blawan Remix)
5 – Heaven (Mathew Dear vs Audion Remix)

A post-punk era úttörője napjainkra a modern zenei élet egyik legbefolyásosabb bandájává nőtte ki magát: a Depeche Mode világszerte összesen több mint 100 millió lemezt adott már el. Az 1981-ben alakult banda, a legendás Depeche Mode – Martin Gore, Dave Gahan és Andy “Fletch” Fletcher – továbbra is jelentős szakmai és kereskedelmi sikernek örvend a stúdiómunkáival és a turnékon egyaránt. A banda eddig megjelent 12 stúdióalbuma több mint 20 országban – köztük Amerikában és az Egyesült Királyságban – került a Top 10-be. Legutóbbi albumuk, a 2009-es “Sounds of The Universe” 14 országban debütált a toplisták legelső pozíciójában.