[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

James Wan ismét kitett magáért és egy igazi csemegével kápráztatja el a horror rajongóit. A Démonok között második része ugyanis olyan hajmeresztően félelmetes, hogy többször is garantáltan halálra rémülsz majd a vetítés alatt. Szóval gyorsan búcsúzzon el mindenki jó időre a nyugodt alvás élményétől, mert ezt a vérfagyasztóan izgalmas filmet mindenképpen látni kell!

A Démonok között 2 természetesen most is a paranormális tevékenységeket kutató Warren házaspár állítólagosan valós eseteinek egyikét dolgozza fel. Lorraine és Ed (Vera Farmiga és Patrick Wilson) most Angliában találják szembe magukat a gonosz erőkkel, mikor is egy kétségbeesett családanya kér tőlük segítséget. A négy gyermekét egyedül nevelő Peggy Hodgson furcsa és nyugtalanító eseményekre lesz figyelmes az ódon házban, amelyben él. Lányai és legkisebb fia egyre többször hívják sikítva édesanyjukat az éjszaka közepén, mert állításuk szerint egy félelmetes idegen jár házuk málladozó falai között. Peggy először gyerekcsínynek hiszi a történteket, de hamarosan a saját bőrén kell megtapasztalnia, hogy az idegen igenis létezik és nemcsak a házra tart igényt, de a benne élő ártatlan lelkekre is.

DemonokKozott2_jelenetfoto (10)

Szerintem nem túlzás azt állítani, hogy James Wan szakmájának egyik legnagyobb mestere, hiszen olyan tökéletesen viszi vászonra a Warren házaspár legjobban dokumentált esetét, hogy annál vérfagyasztóbbat szinte el sem lehet képzelni. Az egy dolog, hogy az ember fél egy horrorfilm alatt, de Wan nem elégszik meg ennyivel. Ő szabályszerűen halálra rémíti a nézőt azzal, hogy a végletekig fokozza a feszültséget. Finoman, egészen tapintatosan kezdi, hogy aztán relatív hamar eljutasson minket egy olyan állapotba, ahol már folyamatosan lüktet bennünk az adrenalin és hatalmába kerít minket a konstans rettegés. A film annyira para, hogy még felnőtt férfiak is kimentek a premier előtti vetítésről. Aki megnézi Wan agymenését, az rá fog jönni, hogy ezen egyáltalán nem kell szégyenkezni. Én például tegnap óta folyamatos díszkivilágításban tartom az egész lakást és a kelleténél biztosan többet nézek a hátam mögé. Igen még fényes nappal is!

A film díszletei messzemenőkig zseniálisak. Rendezőnk mindent úgy álmodott meg, hogy az a lehető legjobban összezavarjon és elbizonytalanítson minket. A szürke félhomály, a tükröződő felületek, a sötét sarkok, de még az egyszerű használati tárgyak leleményes elhelyezése is elképesztően félelmetes hangulatot kölcsönöz a háznak, ahol az események történnek.

DemonokKozott2_jelenetfoto (9)

Wan remekül érzi a filmzene és a csend arányait. Jól tudja, hogy a némaság néha mindennél idegőrlőbb tud lenni. A film hanghatásai, illetve azok hiánya nagyon jól kiegészítik a látottakat és maximálisra fokozzák az élményt. Wan folyamatosan borzolja nézői idegeit, a film elején még hagy némi pihenőt két riogatás között, de aztán fokozni kezdi a tempót és nekünk hamarosan rá kell jönnünk, hogy ezek a szusszanásnyi kis szünetek csak egy még rémületesebb jelenetet készítenek elő.

A sztori is rendben van alapvetően, bár néha kicsit úgy tűnik, hogy az alkotók egy kicsit túlgondoltak bizonyos jelentéktelen részeket, néhány fontosabbat meg egy tollvonással elintéztek, bár ebben az esetben a történet tulajdonképpen nem is igazán fontos. A lényeg az, hogy a démon ott van a házban, mi pedig félünk tőle, nagyon félünk tőle!

Wan filmje azért is zseniális, mert visszarepít minket gyerekkorunkba, amikor még féltünk az ágy alatt lapuló szörnyetegektől és igazából bármi átalakulhatott rémes bestiává a fantáziánk által. Elég volt, ha furcsa árnyékot vet a gyerekszoba falán. Abban pedig teljesen biztosak lehetünk, hogy a Démonok között 2 hosszú napokig uralni fogja még a fantáziánkat és elemi erővel telepszik majd rá éjszakai álmainkra. Mert mindenki fél a sötétben…

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

A horrorfilm, amit kötelező látni (Démonok között 2 - kritika)
Gyorsan búcsúzzon el mindenki jó időre a nyugodt alvás élményétől, mert ezt a vérfagyasztóan izgalmas filmet mindenképpen látni kell!
9Szerintünk
Olvasói értékelés: (15 Szavazások)
8.9