[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A Blumhouse Productions égisze alól olyan mesteri horrorok kerültek a mozikba az elmúlt években, mint a Parajelenségek-sorozat, a Sinister- valamint az Insidious-filmek, és még sorolhatnám. A Démon arca előzetesen, miszerint csavartak egyet a már kissé poros ördögűzős témán, nagyon ígéretesnek tűnt, a korábbi sikerekkel azonban igen magasra tette a mércét a produkciós cég.

Dr. Embert (Aaron Eckhart) különleges képessége, hogy a gonosz entitások által megszállt emberek fejébe tud hatolni és ott próbálja meg legyőzni őket. Elutasítja az egyház brutális ördögűzési módszereit, amibe már több ártatlan ember is belehalt. Miközben segít másokon, azt a démont is üldözőbe veszi, aki megölte a feleségét és a fiát, őt pedig tolószékbe juttatta. Már kishíján felhagy a kutatással, amikor hírt kap egy megszállt fiúról, akit feltehetőleg az ő kísértete, Maggie sanyargat. A saját ügye mindennél fontosabb, így újra munkába áll, de a gonosz ezúttal erősebbnek bizonyul, mint azt Dr. Embert gondolta.

Mindenki mást gondol arról, hogy mi az igazán para filmek receptje, mi az a titkos összetevő, amivel garantált a rettegés. De abban biztosan megegyezhetünk, hogy a jó horrorhoz nélkülözhetetlen a tökéletes gonosz, aki halálra rémít minket az egész film alatt. Na ez az egy dolog az, ami A Démon arcából teljes egészében kimaradt. Nincs félelem, ijesztgetés és rémségek. Van azonban helyette rengeteg gagyi klisé, amivel el lehet rontani nem csak a horrort, hanem szinte bármilyen filmet. Főhősünk, Dr. Embert élete tragédiákon keresztül vezetett odáig, ahol most tart: lecsúszott, zsíros hajú alkoholista, aki egy disznóólban él, és piálás közben a régi családi videókat nézi. Zaklatott lelkiállapotát pusztán a külseje szemlélteti, a belső tulajdonságaiból és a vívódásaiból nem sokat kapunk.

A gonosz az áldozat vágyaiból felépített álomvilágban tartja fogva annak elméjét, amíg kiszívja belőle az életerőt. A doki, miután benyugtatózzák a segítői, lemegy alfába és ebben a tökéletesnek vélt világban próbálja megmutatni a megszállt gyermeknek, hogy pusztán hazugságot lát maga körül. Így, mivel a páciensek fejében létező képek és valóság szinte teljesen megegyezik, nem sok új helyszínnel találkozhatunk a film során.

Habár horrorfilmet ígértek, inkább egy nem túl jól sikerült, mindössze 90 perces thrillert kaptunk. A rövidke filmbe még egy teljesen felesleges szálat is besuvasztottak a főhős tanítómesteréről, akinek egyébként semmilyen hatása nincs az események kimenetelére.

Annak ellenére, hogy a Blumhouse Productions és James Blum – a producer – már számtalanszor bizonyította, hogy a rettegés nagymestere, A Démon arca sajnos esetlenre és unalmasra sikerült. A cég az elmúlt években közel 40 horrorfilmet dobott a piacra, így nem csoda, ha ezúttal a mennyiség a minőség rovására ment. Mr. Blum, ezúton üzenjük, a kevesebb néha több.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Amikor a gonosz lélek testet ölt, Isten nem segít (A Démon arca - kritika)
Annak ellenére, hogy a Blumhouse Productions és James Blum – a producer – már számtalanszor bizonyította, hogy a rettegés nagymestere, A Démon arca sajnos esetlenre és unalmasra sikerült.
5Szerintünk
Olvasói értékelés: (2 Szavazások)
7.1