A Grammy-díjas rockzenekar, a Deftones november 13-án jelenteti meg legújabb lemezét, mely a hetedik a sorban, és a Koi No Yokan címet viseli. A lemezfelvételek Los Angeles-ben készültek, ismét Nick Raskulinecz (Alice In Chains, Foo Fighters, Rush) producerrel, aki már a Diamond Eyes-nál is segédkezett. Chino Moreno frontember szerint: – „Egyértelműen egy agresszív zenekar vagyunk – ugyanakkor van egy buja szépség abban, amit csinálunk, szerintem ez a Deftones összegzése.

Az album címe pedig egy japán kifejezésből ered, amely a szerelem első látásra érzést fejezi ki. Érdekes kettősség uralkodik azonban a korongon, ugyanis az eddigi munkásságukat továbbfolytatva a szépség és a könyörtelen agresszió sajátos elegyét viszik a dalok közé. Moreno elmondása szerint ez nem egy szupergyors, vagy egy lassú folyású album lesz, hanem itt a lényeg a dinamikában rejlik, amely a Deftones különleges tulajdonsága. Ez az úgynevezett Deftones-hangzás, amely dinamikus ritmusokkal oldja fel a fentebb említett kettősség szülte feszültséget.

A csapat 1994 debütáló lemeze, az Adrenaline és a Billboard listavezető, Grammy-díjas áttörő album, a White Pony óta a Deftones sikeresen kombinálta a stílusokat, és hengerelte le a világ koncertközönségét fantasztikus bulikkal. A sacramentói zenekar 2010-es lemeze, a Diamond Eyes az iTunes-on és a Kerrang Magazin szerint is az „Év Rockalbuma” volt, és rengeteg lap és weboldal év végi szavazásán a kedvencek listájára került.