[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Daniel Craig és Halle Berry lesz a sztárja Deniz Gamze Ergüven török rendező Kings című angol nyelvű filmjének, amely az 1992-es Los Angeles-i zavargásokról készül.

Craig a magának való Ollie-t alakítja, míg Berry egy gyermekeit féltő, kemény anyát. Mikor a Rodney King-tárgyalás miatt a város szinte szétrobban a feszültségtől, Ollie, aki titkon szerelemes a nőbe, segít neki a gyerekek felkutatásában és kimenekítésében az utcai erőszakból.
A deadline.com beszámolója szerint a Kings hasonlóan ötvözi majd a könnyed hangot és erős érzelmeket, mint a rendezőnő Mustang című bemutatkozó filmje.
A Los Angeles-i zavargások hat napig tartottak, 55 halálos áldozatot követeltek. Az indulatok először Rodney King afroamerikai gépkocsivezető bántalmazásakor szabadultak el: a sofőrt három fehér és egy spanyol ajkú rendőr verte össze brutálisan, mert nem akart megállni a közúti ellenőrzésnél. Bár videofelvétel is készült a történtekről, a csak fehérekből álló esküdtszék felmentette a rendőröket. Ezt követően tört ki a város történelmének legsúlyosabb zavargása, amelynek csak a Nemzeti Gárda és a hadsereg segítségével sikerült véget vetni.
Ergüven a Mustang sikere után tért vissza régóta dédelgetett filmtervéhez. A Mustang, amely a hagyományok rabságába kényszerített öt török lánytestvér rokonoknál töltött közös vakációját meséli el, díjat kapott az Európai Filmakadémiától, és a legjobb idegen nyelvű film Oscarjára is jelölték.
A Bond-sztár legutóbb a Spectre – A Fantom visszatér című 007-es filmben játszott. Hamarosan Steven Soderbergh Nascar-versenyről szóló filmjében, a Logan Lucky-ban áll a kamerák elé. Halle Berry Kidnap című gyerekrablós filmje decemberben kerül a mozikba, mostanában pedig a Kingsman: The Golden Circle című produkciót forgatja.

MTI

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]