[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Január 26-tól lesz látható a mozikba Vranik Roland új alkotása Az állampolgár. Elöljáróban már most elárulhatjuk róla, hogy egy tabuk nélküli, igazán erős film lett, ami nemzetközi viszonylatban is simán megállja a helyét. Lassan tényleg ideje lesz elfelejtenünk azt a begyepesedett és idejétmúlt hozzáállást, miszerint a magyar filmek említésre sem méltóak.

Vranik filmje egy középkorú afrikai férfiről szól, aki menekültként él Magyarországon. Wilson (Dr. Cake-Baly Marcelo) minden vágya, hogy megszerezze az állampolgárságot, de folyton megbukik az alkotmányos alapismeretek vizsgán. Ezért fordul segítségét Marihoz (Máhr Ági) a nyugalmazott tanárnőhöz, akivel kölcsönösen egymásba szeretnek. Wilsonnak azonban van egy titka, amit még szerelme elől is titkolnia kell.

Az alábbi videóban Dr. Cake-Baly Marcelo a film főszereplője beszél arról, hogy hogyan került Magyarországra és milyen érzés volt számára amatőr színészként részt venni egy profi forgatáson. Kritikánkat hamarosan olvashatjátok a filmről.

A film Facebook oldalát az alábbi linkel éritek el, illetve az előzetes itt megtekinthető:

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]