A ‘Liebe ist für alle da’ című új Rammstein-albumot a német ifjúságvédelmi hatóság tiltására nem szabad reklámozni az országban, illetve a boltok sem adhatják el a kiadványt fiatalkorúaknak. A kiadványt ezen kívül nem lehet kitenni a lemezboltok polcaira sem, kizárólag pult alól kaphatják meg az érdeklődők, sőt, elképzelhető, hogy néhány számot nem adhat elő élőben a zenekar az országban…

A hatóságnak leginkább az Ich tu dir weh című számmal, illetve a borítóval volt problémája, utóbbin az énekes egy asztalon fekvő meztelen nő karját készül levágni, miközben a zenekar két másik tagja a sliccét gombolgatja. A német ifjúságvédelmiek idén keményen dolgoztak, mert míg tavaly és tavalyelőtt mindössze 116, illetve 137 lemezt helyeztek hasonló tiltólistára, idén már 966 albumnál járnak.

A Rammstein az első klipdalnak választott Pussy videóklipjében azzal sokkolt, hogy pornográf jeleneteket mutatott be, ami kiváló promóciája volt a korongnak, amely több európai országban is az eladási listák élére került.
A zenekar szerint semmivel sem készítettek provokatívabb anyagot, mint korábban, és érthetetlennek nevezték a hatóság döntését.

-est-


Email
MegosztásFacebookMySpaceTwitter