[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Szerdától a filmes univerzum Cannes körül forog. A Marion Cotillard filmjével, a Les Fantômes d’Ismaëllel kezdődő tizenegynapos rendezvény a legrangosabb és legpompásabb fesztivál: egyszerre világsztárokkal teli és arisztokratikus ízlésére kényesen ügyelő esemény. Ráadásul ebben az évben ünnepli a 70. születésnapját.

A zsűri elnöke az idén nem kisebb filmes személyiség, mint Pedro Almodovar, de Will Smith és Jessica Chastain szavazata is számítni fog, amikor az aranypálmáról döntenek. És mindez azért különlegesen fontos számunkra, mert a versenyben résztvevő 19 film között, a világ filmes szuperválogatottjában van egy magyar is. 19-én, pénteken kerül sor a fesztiválpalotában Mundruczó Kornél Jupiter holdja (hazai bemutató: június 8.) című filmjének a világpremierjére. A premierre természetesen az összes főszereplő elutazik: Jéger Zsombor, Cserhalmi György, Balsai Móni, a grúz Merab Ninidze (aki 2001-ben már volt Oscar-díjas film főszereplője) valamint a kameót vállaló Mihalik Enikő is végigsétál a vörös szőnyegen, amelyen idén Nicole Kidman, Rihanna, Julianne Moore, Tilda Swinton, Kristen Stewart, Robert Pattinson, Jake Gyllenhaal, Colin Farrell és még sokan mások is feltűnnek.

A Jupiter holdja misztikus thriller, amely egy lövéssel kezdődik: ám az áldozat ahelyett, hogy megsérülne tőle, különleges változásokon megy keresztül miatta…

IC Press

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]