Végre hivatalosan is konfirmálták a májusi pesti Metallica koncert két vendégzenekarának egyikét, a dán Volbeatet, akik pár napja a Dieselben ismét hatalmasat bulit hoztak össze. Az ősszel új albummal jelentkező csapat tavaly meghívást kapott a Metallica amerikai turnéjának 15 állomására. Ugyan a Metallica dobosa, Lars Ulrich született dán fickó, a meghívást mégsem neki köszönhették Michael Poulsenék…

Az egész még tavaly nyáron kezdődött, amikor megcsörrent a telefonom, és a vonal másik végén egy hang azt közölte, hogy ő James Hetfield asszisztense, mire egyből közöltem vele, hogy én meg a kib…ott Mikulás vagyok, és gyorsan sorolja el, mit szeretne kapni! – idézte fel nevetve a történteket a Volbeat frontembere, Michael Poulsen.

De kiderült, hogy valóban az, akinek mondja magát, és azért keresett, mert James szívesen ütközne velem valamikor. Nem mondtam nemet! (nevet) Elvittem egy jó kis dán étterembe, hogy egyen valami specialitást, aztán lenéztünk még egy blues klubba is. Jó kis este volt…Ő is élvezhette a dolgot, mert két nap múlva megint megcsörgetett a segítője, hogy James szívesen duplázna. Nem akartam megismételni az előző estét, gondoltam, meghívom magunkhoz vacsorára. Fel is hívtam az asszonyt, hogy kéne estére valami finomság. Jól van már, majd ha hazaérek, összecsapok valamit – mondta ő. Rendben, de két óra múlva James Hetfield érkezik hozzánk vacsorára – feleltem, mire azonnal pánikba esett! (nevet)

Ez az este talán még jobban sült el, mint az első. Dumálgattunk mindenféléről, zenét hallgattunk, aztán akusztikus gitáron is jammeltünk. Kiderült, hogy megvan neki az utolsó CD-nk, sőt, még néhány dalunkat is jól ismeri. Neki is állt elgitározni az egyiket. Én csak arra figyeltem, hogy el ne ájuljak, hiszen kissrácként istenként néztem fel Jamesre, és a mai napig nagyra tartom őt. A személyes találkozó óta pedig még inkább becsülöm, nagyon nagy figura.

Eltelt pár nap, és újabb hívás jött, ezúttal viszont már az őszi amerikai Metallica turné második szakaszáról volt szó, amire meghívást kaptunk. Ilyesmiről egyáltalán nem beszéltünk egyik este sem, de James igazi úriember. Süt belőle a jóindulat. És valóban szereti a zenénket. A turné miatt persze az egész menetrendünk a kukában landolt, de új dalokat írni később is tudunk, egy Metallicának viszont nem lehet nemet mondani, igaz?”

-HW-

EmailMegosztásFacebookMySpaceTwitter