Bring The Bands Home Fest név alatt mér csapást 10 rock/metál zenekar a Dürer Kertre március 10-én. A Nagyteremben kizárólag feldolgozás-zenekarok lépnek fel: A Subscribe zenekar metamorfózisa Guilty Parties néven már több soron bebizonyította, hogy Rage Against The Machine tribute-jukkal ők játsszák a világon második legjobban Tom Morello témáit, itt sem hoznak majd szégyent magukra, csak a közönség azon tagjai, akik elő mernek hozakodni a Kibaszott tócsa refrénnel…

A Slipchaos a ChaosCross zenekar speciális felállása, melynek célja, hogy a zenekar Slipknot iránt érzett tiszteletének manifesztációja mellett még bulizni is tudjon és ezzel a közönséget is elkápráztassa. Tehát vidám gyűlöletparádéra számíthatunk, ahol még Joker is jól érezné magát.

A gRain a Korn-t idézi meg, de mindenki megnyugvására a legutóbbi irtózatos lemezt teljesen kihagyják és csak a dicső 1994-2004 közötti korszak repertoárjából merítenek, amikor a nagy hatású banda még ereje teljében és öt alapító taggal állt a színpadra.

A pofátlanul fiatal kölykökből álló Hellalive nevéből is könnyedén kikövetkeztethető, hogy őket bizony a Machine Head varázsolta el. A civilben Xplode-ként működő csapat már másfél éve szemezget minden (így még a legújabb) MH lemezről is és egyre tökéletesebben játsszák a komplex témákat.

A Kisteremben elsőként a Vesztegzár érkezik, akik modern felhangoktól sem mentes thrash/death metal vonalon mocorognak már 2007 óta. Idén tavasszal jelenik meg legújabb EP-jük, amiről már minden bizonnyal ezen az estén is hallhatunk néhány csemegét.

Következőként a Redneck Zömbies szabadítja majd el a poklot. Meg kell tőlük megijedni, hiszen az egész parasztcsapat síron túli lelkek gyülekezete, akik annak megfelelően is fognak kinézni, hogy már legalább 6-7 évet hat láb mélyen az anyaföldben töltöttek, ahová csakis pálinkát és torzítót vihettek magukkal. Saját bevallásuk szerint legfontosabb ismérveik a sebesség, a szőrös here, a hangerő, a vér, a belek és természetszerűleg a blaszfémia. Ezen a varázslatos estén vadonatúj Ep-jüket mutatják be, melyet szakértők Mozart feloszlása óta a világ legjobb anyagának tartanak.

Őket követi a Sunday Fury, akik Vácról szállítják a gyűlöletet, ennek főként középtempós kísérő zenéjét, a kritikusok leginkább southern/sludge jelzőkkel szokták illetni, de a legjobb, ha minden kedves súlyos rock zenét kedvelő elkezd odafigyelni rájuk, különben gitárosuk nem áll jót magáért.

 A Bloodiest zenekar Közép-Európa egyértelműen legkeményebb metál bandája. Nem azért játszanak évente 2-3 bulit, mert nincs kedvük, hanem azért, mert a legtöbb underground klubból már ki vannak tiltva alpári stílusuk miatt. A zenekarnak semmi köze olyan bandákhoz, mint a Cadaveres, MWS vagy a Grindman. Se!

A 2009-ben alakult ScerrA az egyetlen honi szimfonikus extrém metal csapat, a 2010-es Metalfest-en mutatkoztak be, majd a Watch My Dying-gal járták be az országot. Legújabb EP-jüket Tövistánc címmel az év elején adták ki magánkiadásban a Dürer kertben pedig be is fogják mutatni!

Hosszú előkészületek után a Conan’s First Date végre elérkezettnek látta az időt, hogy a világra szabadítsa bemutatkozó lemezét, mely a The Devil Is On The Loose címet viseli. A bulin élőben is hallhatjátok a legújabb szerzeményeket és természetesen maga az album is elérhető lesz, méghozzá exkluzív formában! Hogy miről is van szó, azt majd meglátjátok, ha elfáradtok az eseményre. Érdemes lesz tehát a merch pult környékén is téblábolni!

Nagyterem – Tribute pack sorrend:

Machine Head by Hellalive 
Korn by gRain 
Rage Against The Machine by Subscribe
Slipknot by Slipchaos

Kisterem – Broo-Tall pack sorrend:

Vesztegzár
Redneck Zömbies
Sunday Fury
Bloodiest
Scerra
Conan’s First Date

2012. március 10. Budapest – DürerKert
Kapunyitás: 18:30, Kezdés: 19:30
Be: 1000 Ft
Esemény link