Ha valaki sikerrel egyesítheti a horror és a szuperhős műfajt, akkor az James Gunn. A Galaxis őrzői két részével világsztárrá vált rendező korábban sokszorosan bizonyította, hogy ijesztgetni is nagyon szeret. A 13 kísértet-et 2001-ben még mások nevében írta, de a Zack Snyder-féle Holtak hajnala már büszkén vállalta őt írójaként. Következő forgatókönyve, a Slither is a műfajnál maradt, csak közben vicces is volt, azután a The Belko Experiment megint csak a hátborzongatásra koncentrált.

Az új kombináció, a Supermanre sok mindenben hasonlító szuperhős-horror, a Brightburn – A lángoló fiú (Brightburn, hazai bemutató: május 9.) a szíve csücske a filmesnek. Bár nem ő a rendező, és a forgatókönyv is más neve alatt fut, mint producer apait-anyait beleadott. Amit pedig másra bízott, azt is igyekezett nagyon közel tartani magához. Az űrből érkezett, egy gyermektelen házaspárnál nevelkedő, veszélyes fiú történetének elkészítésében ezért kapott fontos szerepet James testvére, Brian és unokatestvére Mark is – a producer a családi filmkészítéssel minden szereződésnél erősebb garanciát kapott, hogy az történik majd, amit ő kieszelt.

Ráadásul a filmet rendező David Yarovesky szintén régi haver: ő csinálta A Galaxis őrzői 2. részéhez készült Inferno-klipet, és ő szervezte a The Belko Experiment utómunkáját.

A Brightbun – A lángoló fiú James Gunn filmje: producerként (testvérként és unokatestvérként) az alkotás teljes folyamatát az ellenőrzése alatt tartotta.

IC Press