[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Bridget (úgy szeretjük, ahogy van) Jones rajongói nyilván remegnek az izgalomtól, hiszen holnapig még egy kicsit várniuk kell, hogy megtudják hogyan is folytatódnak a dilis szinglik királynőjének kalandjai. Annyit azonban már most elárulhatunk, hogy Helen Fielding és Sharon Maguire rendező megugrotta a csaknem lehetetlent és remek filmet hoztak össze a kicsit korosodó Bridget-ről, aki szerencsére megőrizte minden báját és csak éppen annyira ciki, mint azt amúgy is elvárnánk tőle.

bridget-jones-3

Ki ne imádná Helen Fielding hebehurgya szinglijét, aki pont attól tökéletes, hogy soha sem volt az. Mindenesetre sokkal könnyebb vele azonosulni, mint a hozzá képest irreálisan tökéletes életet élő New York-i Carrie-vel, aki folyamatosan úgy néz ki, mintha egy magazin címlapjáról lépett volna elénk. Márpedig akármennyire is szeretnénk, ilyen nő nem létezik.

Vannak viszont olyan nők, mint Bridget! Kicsit bénák, szerencsétlenek, olykor bizony kócos a hajuk, küzdenek a súlyukkal és még az idegesítő anyjuk is rénszarvasos pulcsit erőltet rájuk Prada helyett. Bridget mindig is jobban hasonlított az igaz nőkre, még akkor is, ha a való életből sokszor hiányzik az a mérhetetlen mennyiségű romantika, ami a sorsát kormányozza.

Éppen ezért óriási kár lett volna érte, ha az újabb kasszasiker reményében Fielding és Maguire elbaltázza nekünk a harmadik, illetve a két és feledik részt. Megmondom őszintén, hogy rengeteg fenntartással ültem be a moziba és majdnem biztosra vettem, hogy a 43 éves Bridget Jones kalandjai totálisan kiábrándítóak lesznek. Gondoljunk csak a Szex és New York akármelyik moziváltozatára, aminél egyértelműen nincs nagyon lejjebb, ha a negyvenen túli szingliségről van szó.

Helen Fielding azonban szerencsére mértéktartónak bizonyult és ízlésesen változtatott Bridget karakterén. Finomított rajta egy kicsit, de megőrizte minden olyan tulajdonságát is, amiért imádjuk. Bridget összeszedettebb és egy hangyányival magabiztosabb is, de a humora azért még mindig pikáns és jól szabott kosztümben is képes akármikor pofára esni, na meg alaposan összekutyulni a dolgokat.

Az új részben minden benne van, amiért szerettük az előző kettőt, ráadásul egyszerűen képtelenség megunni Zellwegert a szerepben, aki most is szinte teljesen egybeolvad a főhősnővel. Néhány perc elég hozzá, hogy még a plasztikás fiaskót is megbocsájtsuk a neki, hiszen mint mindig most is nagyon szerethető és eredeti.

Maguire biztos kézzel vezeti a történetet és szerencsére nem csinál belőle erőltetett feminista kiáltványt most sem. A rendezőnő sokszor még az első filmben nyújtott teljesítményét is jócskán felülmúlja, és most is príma a humora.

Ne sajnálja senki, hogy Hugh Grant nem vállalta el újra Daniel Cleaver szerepét és inkább Meryl Streep oldalán domborít a Florence Foster Jenkins életéről szóló filmben, mert Patrick Dempsey remek pótléknak bizonyul. Ő is tökéletesen megfelel, hogy kakaskodjon Colin Firth-el. Sőt új színt és frissességet visz a filmbe, ami elképzelhető, hogy Cleaver karakterének visszatértével unalmassá és egysíkúvá vált volna.

Firth természetesen most is szuper a karót nyelt Darcy szerepében. Helen Fielding még némi jellemfejlődést is engedélyezett Bridget eredendően tökéletes hercegének, hogy feltehesse a koronát a történetre.

Szóval Bridget újra itt van és nekünk tényleg nincs más dolgunk, mint hogy úgy szeressük őt, ahogy van, mert harmadik kalandja nagyon is megállja a helyét a sorban. Talán még azt is ki merném jelenteni, hogy egy kicsit viccesebb és szórakoztatóbb is, mint az eddigi részek. Bár az is biztos, hogy a szingli történelem legromantikusabb és egyben legviccesebb zárójelenetét nehéz lett volna überelni, ennek ellenére biztosak lehetünk benne, hogy könnyesre fogjuk magunkat nevetni most is és hetekig kitartó derűvel távozunk majd a moziból.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

A tökéletes harmadik rész (Bridget Jones babát vár - kritika)
Helen Fielding és Sharon Maguire rendező megugrotta a csaknem lehetetlent és remek filmet hoztak össze a kicsit korosodó Bridget-ről, aki szerencsére megőrizte minden báját és csak éppen annyira ciki, mint azt amúgy is elvárnánk tőle.
9Szerintünk
Olvasói értékelés: (31 Szavazások)
7.9