Hétfő este beiktatták a Rock and Roll dicsőségcsarnokának legújabb tagjait. A New York-i ceremónián az ABBA, a Genesis, a Hollies, Iggy Pop és a Stooges illetve Jimmy Cliff lépett a popzene halhatatlanjai közé. Az ABBA négy tagja közül ketten tették tiszteletüket a New York-i Waldorf Hotelben rendezett ünnepélyes beavatáson, Benny Andersson és Anni-Frid Lyngstad vette át a díjat. Andersson köszönő beszéde végén még egyszer elmondta, hogy az ABBA soha többet nem lép fel ismét élőben, majd zongorához ült és ő kísérte Faith Hillt, aki elénekelte a ‘The Winner Takes It All’ című ABBA-slágert…

Bizonyos szempontból nem lepődtem meg azon, hogy bekerültünk a hírességek közé, mert annak idején nagyon jó munkát végeztünk, rengeteg előadóra voltunk nagy hatással. Mind a négyen óriási megtiszteltetésnek tartjuk, hogy a bejutottunk a popzene halhatatlanjai közé” – fogalmazott Anderson.

A Genesisből Peter Gabriel hiányzott a ceremóniáról, de Phil Collins leszögezte: az egykori frontember nyomós indokkal utasította el a meghívást. Az együttest Trey Anastasio, a Phish énekese iktatta be. Jimmy Cliff is a halhatatlanok közé került, őt Wyclef Jean iktatta be, a Stoogest pedig Eddie Vedder a Pearl Jamből és Billie Joe Armstrong a Green Dayből avatta a legendák közé. Iggy Pop nem hatódott meg az esemény ünnepélyességén, feltartott középső ujjal lépett színpadra, majd a szokásos színpadi öltözetében (vagyis félmeztelenül) elénekelte a ‘Search And Destroy’ című dalt.

EmailMegosztásFacebookMySpaceTwitter

-est-