[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Charles Bronson legendás filmjét a később több folytatást is megélő Bosszúvágyat igyekezett leporolni és új köntösbe öltöztetni Eli Roth, inkább kevesebb, mint több sikerrel.

Dr. Paul Kersey (Bruce Willis) a chicagói sebészorvos, a város rossz híre ellenére is, jobbára csak a munkája közben találkozik bűnözőkkel. Egy napon azonban tragikus fordulatot vesz élete, mikor békésnek hitt külvárosi otthonukban egy brutális támadás során feleségét (Elisabeth Shue) megölik, lánya (Camila Morrone) pedig kómába esik. Látva a túlterhelt rendőség tehetetlenségét, maga veszik kézbe az igazságszolgáltatást.

Nem a legjobbkor jött a klasszikus szemet szemért, fogat fogért mentalitást képviselő akciófilm bemutatója, hiszen még egy hónap sem telt el a floridai lövöldözés óta. Ehhez viszont hozzá kell tenni, hogy eredetileg tavaly novemberre tervezték a premiert, de akkor úgy ítélték meg, hogy szerencsésebb lenne egy csendesebb időszakban, kevesebb sikervárományos filmmel együtt a mozikba küldeni. Ez már önmagában is beszédes, hogy maguk az alkotók mennyire bíztak a filmben. Sajnos a végeredmény is azt mutatja, hogy egyáltalán nem váltotta be a hozzá fűzött ígéreteket. A fegyvertartás témája már jó néhány éve égető probléma az Egyesült Államokban, teljesen más a társadalmi megítélése egy önjelölt bosszúállónak, mint az eredeti 1974-es film megjelenésekor volt. Ettől függetlenül akarva, akaratlanul is tudunk azonosulni a főhőssel, hiszen kevés embert nem még élt át, valamilyen formában tehetetlen dühöt egy szerette miatt, akin nem tudott segíteni. Ezt az érzelmi hullámvasutat  azonban egy jóval erősebb forgatókönyvvel kellett volna érzékeltetni, sokkal több fordulattal. Így csak egy közepes akciófilmet kapunk, egy kidolgozatlan, emiatt néhol lapos történettel. Pedig ha kicsit többet foglalkoznak a sztorival, akár egy nagyon élvezetes akciófilm is születhetett volna.

Bruce Willisnek sem ez volt élete szerepe. Nem tudom, hogy megbánta menet közben, hogy elvállata, vagy úgy gondolta, neki épp elég ennyit is beletenni ebbe a kissé vérszegény filmbe. Mindenesetre nem hozta ki magából a maximumot, ami is szomorú, mert neki kellett volna a hátán vinnie a történetet.

Ha valaki nagyon vágyik egy kis nosztalgiázásra, és vagy Bruce Willis rajongó, akkor ez a film neki szól. Aki egy nagyívű pörgős akciófilmre szeretne látni, keresgéljen tovább.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Bosszúvágy (kritika)
Ha valaki nagyon vágyik egy kis nosztalgiázásra, és vagy Bruce Willis rajongó, akkor ez a film neki szól. Aki egy nagyívű pörgős akciófilmre szeretne látni, keresgéljen tovább.
4.5Szerintünk
Olvasói értékelés: (1 Szavazás)
2.5