[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Egy átmulatott éjszaka után macskajajosan ébredni sosem felemelő. Viszont ha a nap végén meghalsz, és ezt a napodat addig kell újraélned, míg rá nem jössz, hogy ki a gyilkosod az mindenképp szívás.

Tree (Jessica Rothe) az eléggé egocentrikus lány, egy átbulizott éjszaka után aktuális egyéjszakás kalandja mellett ébred. Miután összeszedi magát, folytatódik a szokásos napi rutinja. Azonban ez nem a nap nem csak azért más, mert születésnapja van, hanem, mert ez lesz egyben a halála napja is. Ez a nap azonban megismétlődik másnap és azután is. Ha kinyomozza, ki a gyilkosa folytatódhat az élete, ha nem akkor örökre ugyanazt a napot éli majd át.

Maga a történet, hogy egy adott nap ismétlődik újra és újra nem egyedi, már ismerhetjük a Bill Murray féle Idétlen időkigből. Ezt az alapötletet ültették át egy horror-vígjátékba, ami elsőre szokatlannak tűnik, de a megvalósítás nagyon is jóra sikerült. Elsőre bizarrul hangzik, hogy saját gyilkosunk után nyomozzunk, de erre a lehetőségre senki nem mondana nemet, hiszen az élete múlik rajta. Treenek is lehetősége van, hogy megtalálja élete kioltóját, ezzel a sajátos nyomozás máris újszerű fordulatokat tartogat. Mert, a bár saját kezébe veheti a nyomozást, csakis abból az egyetlen napból vannak használható nyomok, amik mentén kiderítheti, hogy ki is a gyilkosa. Ráadásul segítője, Carter Davis (Israel Broussard), fiú, aki mellett mindennap ébred, sem számít nagy segítségnek. Hiszen őt ugyanúgy fel kell világosítani minden egyes alkalommal, hogy éppen hol tart a botcsinálta nyomozópáros a bűntény felderítésében. Horrorfilmekre nem igazán jellemző a szereplők karakterfeljlődése, itt azonban remekül kihasználták a történet adta lehetőségeket. Hiszen ahhoz, hogy közelebb kerüljön a megoldáshoz, Treenek saját magával, és addigi életével is szembe kell néznie. Nős tanárával van viszonya, miközben leginkább csak saját magával van elfoglalva. Apjával alig beszél anyja halála felett érzett fel nem dolgozott gyásza miatt. Eközben roppant humoros jelenetekkel oldják a feszültséget, és nem mellesleg okosan használják ki az alapkoncepciót. Ha úgyis újra ismétlődik majd a nap, bármit megtehet az ember, akár meztelenül is végigsétálhat a kampuszon.

Ebben a filmben egyértelműen Tree Gelbman karaktere viszi a hátán a történetet, ezért is volt nagyon jó választás a szerepre Jessica Rothe. Nagyon jól megformálja az akaratán kívül hatalmas változáson átmenő főhősnőt. Mellette a férfi főszereplő Israel Broussard, Carter Davis szerepében is dicséret illeti.

Ha valakinek hiányoznak a 90-es évek sikerfilmjei: a Sikoly és a Tudom mit tettél tavaly nyáron, megspékelve az Idétlen időkiggel, akkor az mindenképp felhőtlen szórakozásra vált majd jegyet.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Boldog halálnapot! (kritika)
Ha valakinek hiányoznak a 90-es évek sikerfilmjei: a Sikoly és a Tudom mit tettél tavaly nyáron, megspékelve az Idétlen időkiggel, akkor az mindenképp felhőtlen szórakozásra vált majd jegyet.
8Szerintünk
Olvasói értékelés: (1 Szavazás)
8.0