A Wal-Mart szerint a zenekar ’21st Century Breakdown’ új című lemeze sérti a közízlést, és a korongon található számok fiatalkorúaknak egyáltalán nem ajánlhatók. Az áruházlánc addig nem hajlandó forgalmazni a lemezt, ameddig a zenekar el nem készíti belőle a “clean” verziót, amelyen nincsenek “korhatáros” szövegek. Az együttesnek természetesen eszében sincs más szöveggel felvenni a számokat, inkább vállalják, hogy kevesebbet értékesítenek a korongból…

A Wal-Mart a legnagyobb áruház az országban, de nem hajlandó kitenni a lemezt a polcra, mert azt akarja, hogy cenzúrázzuk. A válaszunk rövid volt, de egyértelmű: nem! Sosem csináltunk ilyesmit, és nem fogunk a jövőben sem. Ilyenkor úgy érezzük magunkat, mintha 1953-ban lennénk. Ráadásul szerintem semmi mocskos nincs ezen az albumon” – jelentette ki Billie Joe Armstrong, a zenekar frontembere.

Az előadón múlik, hogy hajlandó-e más verzióban is kiadni a lemezt. Ez esetben a zenekar úgy döntött, nem teszi meg ezt a lépést, így sajnos nem tudjuk árusítani az albumukat” – ismertette a cég “felnőtt tartalmakra” vonatkozó politikáját a vállalat szóvivője.

est