Dupla kocerttel, hazai pályán indította útjára tavaszi-nyári turnéját az idei Sziget egyik sztárfellépője. A londoni székhelyű Bloc Party, amely második albumával, a 2005-ös ‘Silent Alarm’-mal elnyerte az év indie rock albumának járó brit független zenei díjat, egy helyszínen, de a nagy érdeklődésre való tekintettel két koncerttel lepte meg a hétvégén rajongóit a brit fővárosban…

Bárhol is járunk a világban, minden zenekartól csak azt halljuk, hogy milyen nehéz lenyomni Londonban egy koncertet. Mi ezt még sosem tapasztaltuk, imádunk ebben a városban fellépni” – nyilatkozta a monstre húsvéti háztömb-buli után a nyugat-kensington-i Olympia csarnokban a fellépésre nyúlnak öltözött Bloc Party frontember, Kele Okereke, aki a londoni koncertekben igen, de a nyúlkosztüm kiváltotta válaszreakciók kalkulálásában még nem olyan profi: “A srácok teljesen be voltak zsongva a koncerten. Ki várta volna el ezt egy vasárnapi közönségtől?

A nyúljelmez mellett a tizenkilenc számból álló koncertrepertoár volt az, ami beindította az Olympiát megtöltő rajongótábort, melyet amúgy is komoly feladattal bíztak meg a népszerű brit indie zenekar tagjai. A legfrissebb Bloc Party album (Intimacy) nyitószámának (Ares) klipjét a két koncerten készült mobiltelefonos-kézikamerás rajongói felvételekből fogja összeállítani az együttes, feltéve, ha a bevadult rajongók még a napokban elküldik anyagaikat az ares@blocparty.com e-mail címre. Arról nincs infónk, hogy mennyi felvétel érkezett meg eddig a Bloc Party klipgyártó postafiókjába, azt viszont meg tudjuk mutatni, hogy a londoni set list alapján milyen számfelhozatalra számítsanak az idei szigetelők a Bloc Party fellépésén:
Halo
Hunting For Witches
Positive Tension
Talons
Signs
Song For Clay (Disappear Here)
Banquet
Blue Light
Uniform
Two More Years
Mercury
This Modern Love
The Prayer
Like Eating Glass
Helicopter
One Month Off
Price Of Gasoline
Ares
Flux

Ez a masszív számlista az augusztusi szigetes fellépésre még tovább bővülhet, ugyanis a Bloc Party május 11-én jelenteti meg az ‘Intimacy’-ből készített mixalbumát.