Szombat este az iHeartRadio Music Festivalon lépett fel a Green Day, mely az első koncertje volt a csapatnak azóta, hogy a hónap elején kórházba kellett szállítani Billie Joe Armstrong énekest. A Las Vegas-i bulin, mikor épp a Basket Case című sláger végére ért a csapat, a szervezők jelezték nekik, hogy mindössze egy perc maradt számukra, ugyanis az előttük fellépő Usher túlságosan elhúzta saját programját. Billi Joe-nál ekkor szakadt el a cérna és káromkodások közepette tudatta a szervezőkkel, hogy velük ezt nem lehet megtenni, majd ő és a basszusgitáros, Mike Dirnt is összetörte hangszerét. A tömeg óriási ovációban tört ki, igaz, mikor a frontember a mikrofonját is lehajított a színpadról és távozott, azért sokan megdöbbenve figyelték az eseményeket, ám a történet itt még nem ért véget…

Másnap a Green Day facebook oldalán a következő üzenet jelent meg:

Billie Joe a drogproblémái miatt kezeltetni fogja magát. Szeretnénk tudatni mindenkivel, hogy a műsorunkat nem rövidítette le a Clear Channel, és szeretnénk elnézést kérni mindenkitől, akit megsértettünk a Las Vegas-i I Heart Radio Festivalon. Sajnálattal, de el kell halasztanunk néhány jövőbeni promóciós megjelenésünket.

A Green Day első új lemeze a három közül, az ¡Uno! a mai napon (szeptember 24) jelent meg hivatalosan, így meglehetősen jól jött a botrány számukra, igaz, egy drogrehabilitációval nem illik viccelni, tehát az ügynek valószínűleg lesz folytatása.