Május végén jelent meg a Biffy Clyro első teljes egészében akusztikus lemeze, melyet a londoni Roundhouse-ban vett fel a zenekar. Ismerve a skót trió színpadi energiáját, kimeríthetetlen szenvedélyét, egészen furcsa őket így hallani (és látni), de a végeredmény önmagáért beszél.

Amikor a lemez rögtön legelején felhangzik a néhány száz Biffy-rajongó kántálása, már szinte várjuk, hogy megdörrenjen a csapat, ahogy minden koncertjén teszi azt, de ahelyett most valami egészen mást kapunk. Pontosabban csupa jól ismert dalt új köntösben. Például kezdésnek a The Captaint, melyet sikerült egészen varázslatos módon átvariálni Simon Neilnek és a Johnston tesóknak. Anno a 2011-es live lemezüket is ezzel a dallal nyitották, szóval talán nem is meglepő, hogy ismét ezen 2009-es klasszikussal kedveskedtek elsőként az ott lévő szerencséseknek és persze nekünk.  Na de nem csak ezt a tételt, de a következőket is sikerült gyakorlatilag tökéletes módon átülteni akusztikus verzióra, melyekből sallangmentes meggyőződhetünk arról, mennyire tehetséges tagok alkotják a csapatot.

A Biffy Clyro rajongói már jól tudják, hogy a bandának sosem okozott gondot, hogy egy-egy izmosabb dal és néhány finomabb ballada között ugráljon, akár lemezen, akár élőben és közben még a saját szerepükből se essenek ki a srácok. Viszont az akkor is sokkal többet kíván meg egy zenésztől, hogy a kirobbanóan energikus szerezményeket ilyen visszafogott, mégis hatásos formában tárja a nyilvánosság elé. Simonéknak viszont úgy tűnik rettenetesen élvezték ezt a munkát, mert a dalokból süt, hogy imádják kedvence dalaik új verzióját. Sőt, még olyan extrára is futotta az erejükből, mint a Beach Boys örökzöld slágerének, a God Only Knowsnak a elsütése, melyről egyébként Simon azt nyilatkozta, hogy ez a valaha született legjobb nóta, amit nem ő írt.

A Biffy Clyro ezúttal 15 zseniális akusztikus felvétellel bizonyítja a tényt, amit már eddig is nagyon jól tudtunk róluk, hogy baromi jók élőben. Most egy kicsit másképp ugyan, de így is maradandó élményt okozva.

Biffy Clyro – MTV Unplugged: Live At Roundhouse London:

1.    ‘The Captain’
2.    ‘Biblical’
3.    ‘Re-arrange’
4.    ‘Drop It’
5.    ‘Black Chandelier’
6.    ‘Folding Stars’
7.    ‘Different Kind Of Love’
8.    ‘Mountains’
9.    ‘God Only Knows’
10.    ‘Opposite’
11.    ‘Small Wishes’
12.    ‘Bubbles’
13.    ‘Medicine’
14.    ‘Many of Horror’
15.    ‘Machines’

Biffy Clyro – MTV Unplugged: Live At Roundhouse London (kritika)
4.5Szerintünk
Olvasói értékelés: (3 Szavazások)