[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Az új Baywatch többnyire vicces és szórakoztató. Annak ellenére az, hogy Seth Gordon rendező leginkább csak a nosztalgia farvízén evickél és mentőövként használja az összes béna vízimentős poént, amit már kívülről ismerünk. 

A Baywatch mindig is attól volt jó, hogy már fénykorában is borzalmas volt. Persze mindenki nézte, még az is, aki körömszakadtáig tagadta. Seth Gordon most természetesen erre játszik rá és alaposan kifigurázza Mitch Buchanon sellőtestű bandáját, bár ettől a remake még egy tök szokványos hollywoodi kacat marad, de a történet előélete azért némiképp megszépíti a dolgokat.

Gordon természetesen nem tud kibújni a bőréből, most is muszáj elsütnie pár kínos péniszes és hullás poént, de ettől eltekintve egy egészen jó kis vígjátékot hozott össze, amiben ugyan zavarba ejtően egyszerűek a poénok, de ez most valahogy tökéletesen rendben van így. (Még a borzalmas angol szóviccek és azok fertelmes magyarítása is egész mulatságos, arról már nem is beszélve, hogy micsoda öröm nézni, ahogy Dwayne Johnson megállás nélkül savazza Zac Efront, aki szerepe szerint természetesen most is egy arrogáns hülye gyereket alakít.)

A sztori persze egyszerű, mint a kő. Mitch Buchanon (Dwayne Johnson) a fejlett bicepszű és igazságérzetű vízimentős nemes egyszerűséggel a part császára, mindenki szereti és tiszteli, ő pedig egész életét fontos és felelősségteljes munkájának szenteli. Ebbe a jól működő rendszerbe rondít bele Matt Brody (Zac Efron) a pökhendi, olimpiai bajnok úszófenomén, aki közmunkáját kénytelen letölteni Buchanon csapatánál. Ehhez jön még az elmaradhatatlan bűnügy, ami jelen esetben egy kis ingatlanspekuláció némi drogterjesztéssel fűszerezve. Aztán kell még pár kigyúrt felsőtest, néhány gyönyörű lány, akik a megszokottnál most kicsit kevesebbet futnak lassítva, meg egy szerencsétlen túlsúlyos karakter (Jon Bass), akit ki lehet röhögni a bénasága miatt. Mondjuk, Gordonban legalább van annyi, hogy miután kizsigerelte a random dagi srácot, azért ad neki egy fullos nőt és egy cukinak (vagy cikinek?) nevezhető szerelmi szálat.

Az akciójelenetek, már amennyire annak lehet őket nevezni, egészen izgalmasak. A Dwayne Johnson fogtündéres múltjából visszamaradt gyerekszobás verekedés például tényleg csúcs. A CGI sem mindig béna, szóval összességében csak egy kicsit kellett volna komolyabbra venni a figurát, hogy egy igazán jó kis akció-vígjátékot hozzon össze Gordon.

Természetesen elmaradhatatlan, hogy Pamela Anderson és David Hasselhoff is megjelenjen egy rövid ideig a vásznon, ezek a jelenetek pedig tényleg extrán viccesek.

Az új Baywatch talán nem lesz túl emlékezetes, de azért megteszi ebben a nyári melegben, aztán ki tudja, még az is lehet, hogy kultvígjáték lesz belőle.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Baywatch (kritika)
Az új Baywatch talán nem lesz túl emlékezetes, de azért megteszi ebben a nyári melegben, aztán ki tudja, még az is lehet, hogy kultvígjáték lesz belőle.
6Szerintünk
Olvasói értékelés: (4 Szavazások)
7.0