[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A sorozat várva várt befejező része nem fogja csalódással eltölteni a rajongókat. Egy igazán látványos és pörgős filmet láthatunk, amely során ismét izgulhatunk, hogy szereplőink megússzák-e épp bőrrel a nem mindennapi kihívásokat, és választ kapunk az előző két rész során még nyitva maradt kérdésekre.

Thomas (Dylan O’Brien) ismét vakmerő és merőben irracionális vállalkozásba kezd bele, hogy hőn szeretett barátját és egyben bajtársát Minhot kiszabadítsa az Utolsó városból, amit a Veszettek uralnak. Társai ezúttal sem hagyják, hogy egyedül induljon a leheltelennek és halálosnak tűnő küldetésbe.

Nagyon okos és egyben ésszerű döntés volt, hogy szakítva az évtizedes hagyománnyal James Dashner nagysikerű Útvesztő regénysorozatának utolsó részét nem fogják ketté bontani, ahogy más nagy sikerű tiniregény folyamnál láthattunk már (lásd Beavatottak, aminek nem is született meg a negyedik, egyben lezáró része). Hiszen a cselekmény ezt nem is indokolná, rádásul a posztapokaliptikus regények megfilmesítésének ez az egyik utolsó filmje az utóbbi időben. Ezzel viszont nyerünk egy nagyszerű lezárást, feszes tempót és nagyszerű akciójeleneteket. Így már indokoltabbnak tűnik a 142 perces játékidő. A sorozat első részében inkább csak kérdések kapunk, a második részben azonban nagyon sokra megérkeznek a várva a válaszok is. Ennek ellenére is maradt még lezáratlan szál, amit most szépen el is varrnak. Érkeznek így is szépen meglepő fordulatok, azonban ebben a részben inkább a mozgalmas és monumentális akciójelenetek dominálnak. Több szereplő karaktere meglepő fordulatot vesz, ami fenntartja az első két részben megszokott váratlan esemény faktort. Az sajnálatos, hogy a tervezett bemutatóval egy évet késtek, mert így kicsit kiesett az egész sorozat a lendületből a nézők szemszögéből. Arról viszont senki sem tehet, hogy a főszereplő Dylan O’Brien mindent beladott a forgatás során és ennek következtében lesérült, ami miatt sokáig állt a forgatás.

O’Brian egyre meggyőzőbb a szerepeiben, és ha okosan használja ki az Útvesztő által kapott lehetőséget, akkor még nagyon sokra viheti Hollywoodban. Játéka kifejező és igazán hiteles. Thomas Brodie-Sangster pedig nagyszerű társa Newt szerepében, aki szintén kinőtte már a gyerek szerepeket. Remélhetőleg tehetsége miatt, láthatjuk még más alkotásokban is.

Megérkezett tehát a lezárás, amiben az utolsó kérdésekre is választ kapunk, melyek azóta kínozzák a rajongókat, hogy először a felszínre érkezett Thomas az Útvesztőbe. Rajongóknak kötelező, de azok sem fognak csalódni, akik egy látványos filmet szeretnének látni.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Az útvesztő: Halálkúra (kritika)
Rajongóknak kötelező, de azok sem fognak csalódni, akik egy látványos filmet szeretnének látni.
7Szerintünk
Olvasói értékelés: (2 Szavazások)
6.8