[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ez a Kong nem az a Kong. A Kong: Koponya-sziget (Kong: Skull Island, hazai bemutató: március 9.) főhőse hatalmas, félelmetes emberszabású, mégis sok mindenben nagyon különbözik az óriásmajom korábbi filmjeitől. Nemcsak hogy nem mászik fel az Empire State Building tetejére, de el sem jut New Yorkba. A történet teljes egészében a titokzatos szigeten játszódik le. Ám az apró tengeri búvóhelyen zajló eseményeket a stáb hathónapos munkával, három kontinensen forgatta le – a leghosszabb időt Honolulutól 30 kilométerre, egy Kualoa Ranch nevű helyen töltötték. Nem először fedezték fel filmesek a környék dús zöld vegetációját: a Jurassic Park ősállatainak híres rohanását is itt forgatták.

A Kong egyik kulcsjelenetéhez itt építették fel a díszletet: a szigetre érkezett kutatók és katonák egy óriási csonttemetőre találnak, amelyben akkora állatok maradványai hevernek, hogy egy nagy madár könnyedén átrepül egy felborult koponya szemgödrén.

– Azért vállaltam el a szerepet, mert csupa napos, meleg helyen forgatunk, és megúszhatom az egész amerikai telet – vigyorog Samuel L. Jackson, aki a film egyik főszereplője. – Meg azért, mert imádom King Kongot. Nagy dolog egy legenda partnerének lenni!

IC Press

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]