[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Most, amikor a válási ügye miatt a csapból is Brad Pitt folyik, a színésznek szüksége volt egy jó filmre, ami eltereli a figyelmet magánéleti problémáiról. Persze a bulvársajtó a Szövetségesek főszereplőnőjével, Marion Cotillarddal is összeboronálta már, de szerencsére Robert Zemeckis új filmje sokkal jobb annál, minthogy csak bulvárpletykák alapanyaga legyen. A Vissza a jövőbe trilógia és a Forrest Gump rendezője ezúttal egy fordulatos kémsztoriba ásta bele magát, mely szinte végig feszült hangulatú és kiszámíthatatlan irányba halad.szo%cc%88vetsegesek

A titkos bevetésen lévő Max Vatan (Brad Pitt) és Marianne Beauséjour (Marion Cotillard) feladata, hogy a Francia-Marokkóban tanyázó náci nagykövetet likvidálják. A pár munkakapcsolata azonban hamarosan átalakul valódi szerelemmé, majd házassággá, közös gyermekükkel pedig szeretnék ‘nyugodtan’ élni az életüket a bombázásoktól súlytott Londonban. Rövid idő után viszont a kétely lesz úrrá kapcsolatukon, melyről a szereplők és a néző sem tudja eldönteni, hogy csak egy játszma része, vagy komoly veszély fenyegeti házasságukat és ezen túl az egész nemzet biztonságát.

A Szövetségesek a szerelemi és a háborús dráma műfaja között egyensúlyozik, de egyikben sem veszik el túlságosan mélyen. A háború borzalmait úgy tálalja elénk, hogy mindent teljesen természetesnek érzünk, sőt, szinte már vásári látványosság számba megy az éjszakai bombázás, vagy a városra zuhant repülőgép roncsa. Minden furcsasága ellenére azonban Zemeckis filmje végig feszültséggel van teli és főleg az utolsó fél órára csúcsosodik ki a film, amely nem akar szájbarágós lenni és szerencsére klisés sem.

szo%cc%88vetsegesek1

Brad Pitt már sokadik alkalommal harcol a nácik ellen és ugyanolyan keményen teszi azt, mint például a Harag c. filmben. Ha pedig a családját féltő férj és apa szerepében kell helyt állni, akkor sem kell megerőltetnie magát, nem is egyszer láthattuk őt hasonló helyzetben, csak akkor példának okáért épp zombik elől menekült. Marion Cotillarddal jó kis páros alkotnak a vásznon, de a gyönyörű és tehetséges francia színésznővel biztos nem volt nehéz megérteniük egymást. Cotillard legendásan béna jelenete a Sötét Lovagból már a múlté, igaz előtte is és azóta is tett eleget, hogy ne a világ egyik legrosszabb meghalós jelenete miatt emlékezzünk rá.

A film pusztán a történettel képes lekötni a figyelmet és ennek ellenére nem erőlteti meg a nézőt sem. Bár a rendező a látványos jelenetekben is látott fantáziát, ezek tényleg csak rövid ideig terelik el a figyelmet a Max és Marianne között kialakuló feszültségről. Zemeckis remekül keresztezte a modern mozit a klasszikus elemekkel és egy kicsit felidézi Hollywood aranykorát is ez az alkotás.

A Szövetségesek egy szélesebb réteget megszólító izgalmas film, amely nem igényel komolyabb háttérismereteket, nem akarja elmélyíteni a néző gondolatait, csak egyszerűen remekül szórakoztat két órán keresztül.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Az nem lehet, hogy ő kém legyen (Szövetségesek - kritika)
A Vissza a jövőbe trilógia és a Forrest Gump rendezője ezúttal egy fordulatos kémsztoriba ásta bele magát, mely szinte végig feszült hangulatú és kiszámíthatatlan irányba halad.
7.5Szerintünk
Olvasói értékelés: (2 Szavazások)
8.4