[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Egyedülálló zenei rendezvénnyel indítja útjára a magyar labdarúgó-válogatottat a franciaországi Eb-re az MLSZ május 22-én.

A Budapest Parkban a szurkolók találkozhatnak a magyar foci és könnyűzene legjelesebb képviselőivel, hogy egy soha nem látott bulival adják meg a kezdőrúgást a júniusi viadalra. Igazi sztárparádéval készülnek a szervezők: Dzsudzsákék mellett a fergeteges hangulatról többek között az Irie Maffia, a Punnany Massif, a PASO és a Brains gondoskodik majd.

A magyar válogatott 44 év után jutott ki ismét Európa-bajnokságra, és 30 évvel járunk a legutóbbi olyan labdarúgó világesemény után, amelyen nemzeti csapatunk is érdekelt volt. Nem túlzás tehát azt állítani, hogy a novemberi pótselejtezők után a magyar labdarúgás új fejezete kezdődött meg, amit a pályán kívül is érdemes megünnepelni. A Magyar Labdarúgó Szövetség a könnyűzene krémjével karöltve hozta tető alá azt a koncertet, amely egyben útravalóul is szolgál majd a magyar válogatott számára a júniusi kontinensviadal előtt.

Az MLSZ ezen programjával, régi igénynek szeretett volna megfelelni. Korábbi szurkolói dalok újrahangolásából, az európai labdarúgó-stadionokban gyakran felcsendülő nemzetközi slágerek átdolgozásaiból, valamint a válogatott kedvenc dalaiból készült lemez remek aláfestése lesz a nyári kontinensviadalnak, később a válogatott hazai mérkőzéseinek is.

A népszerű hazai zenészek bevonásával létrehozott projekt két részből áll, a ’Soproni bemutatja: Bon Voyage, Válogatott Dalok Utazáshoz’ című CD-megjelenésből, amelyen a magyar könnyűzene nagyjai adják meg a szurkolói hangulatot, valamint egy nagyszabású koncertből, amelynek a Budapest Park ad otthont május 22-én, vasárnap 16.00 órától. A koncerten a CD-n zenélő előadók nagy része fellép, és természetesen ott lesznek a magyar válogatott tagjai is, akik két nappal korábban Elefántcsontpart ellen lépnek pályára, és a felkészülés utolsó fázisa előtti szabad hétvégéjük egyik estéjét töltik majd együtt a szurkolókkal. A koncertre mindenki felkészülten érkezhet, a dalokat tartalmazó CD ugyanis a május 20-i, utolsó hazai felkészülési mérkőzés előtt megjelenik, és az ország valamennyi MOL-kútján kapható lesz.

„A válogatott kiemelt támogatójaként egy ilyen buliból nem tudunk kimaradni! A mi szerepünk annyi, hogy kizárólagosan a MOL-kutakon lehet majd megvásárolni a lemezeket, kedvezményes, 990 forintos áron. Nagy megtiszteltetés, hogy részesei lehetünk a projektnek, drukkoljunk együtt a magyar válogatottnak!” – mondta Szollár Domokos, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója.

A Soproni számára nem volt kérdés, hogy névadó szponzorként álljon a kezdeményezés mellé, hiszen Magyarország legnépszerűbb söre hagyományosan a szívén viseli a magyar sport és könnyűzene támogatását. „Valódi magyar márkaként fontosnak tartjuk, hogy támogassuk a csapatsportokat és a fesztiválokat, de nem klasszikus szponzorként, hanem inkább vezérszurkolóként” – mondta Molnár Orsolya a Soproni sör szenior márkamenedzsere.

S hogy milyen zenére lehet számítani a Bon Voyage Fesztiválon és a CD-n? A felkért zenekarok szurkolói rigmusok feldolgozásával, sporthoz kötődő régi és aktuális slágerek átirataival, a labdarúgásban népszerű dalokkal, valamint a válogatott kedvenceinek újraértelmezésével jelentkeznek, így többféle zenei stílus közül választhatják ki kedvenceiket a szurkolók. Közreműködnek olyan sztárok, mint például az Irie Maffia, a Punanny Massif, a Brains, a PASO vagy éppen az Ocho Macho, és 15 év után újra összeáll a Soho Party is, hogy előadja a szurkolók által újra felkapott „Az Éjjel soha nem érhet véget” című slágert a 90’-es évekből.

És hogy a válogatott slágerek közül, melyik lesz a válogatott Eb-indulója? A szövetség a csapat és a szurkolók kezébe adja a döntést, hiszen szavazáson a legtöbb voksot begyűjtő hat dal kerül a május 22-i döntőbe, ahol így együtt választhatja ki a csapat és a szurkolók, hogy melyik lesz együttesünk hivatalos indulója.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]