[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Stephen Chbosky rendező filmesítette meg R.j. Palacio Csodácska című nagy sikerű regényét, ami egy szívet melengető családi mozi lett.

Auggie Pullman (Jacob Tremblay) egy éles eszű, vidám kiskamasz, akit eddig édesanyja (Julia Roberts) tanított otthon, hogy megóvja a külvilágtól, veleszületett arcdeformitása miatt. Szülei azonban ötödikes korában elérkezettnek látják az időt, hogy a fiú belecsöppenjen a hétköznapi kisiskolások közösségébe, ami sokszor még egy átlagos külsejű gyereknek sem olyan egyszerű. A szeretet és a kedvesség ereje azonban sok helyzeten átsegíti.

A film egyik erőssége, hogy ezt a cseppet sem egyszerű témát képes úgy tálalni, hogy egyensúlyban maradjanak a drámai és a könnyedebb részek. Nem csak azt mutatja meg, hogy az átlagos külsőtől igencsak elütő Auggie milyen nehézségekkel néz szembe a beilleszkedés során, hanem megismerhetjük szerető családját, akik, mint egy ellenpólust képezve a nehéz helyzeteket sokszor humorral oldják fel. Ezáltal a film nem fordul át sem egy nyomasztó drámai alkotássá, sem pedig egy giccsbe forduló szirupos történetté. A film másik erénye, hogy nem csak Auggie szemszögéből látjuk a cselekményt, hanem nővére, és iskolatársai történet is megismerhetjük. Ezáltal kapunk egy teljesebb képet arról, hogy a környezetnek sem olyan egyszerű megbirkózni egy ilyen nem mindennapi helyzettel.

Julia Roberts nagyon bájosan és szerethetően hozza az aggódó anyuka szerepét, aki félve nézi gyermeke első önálló napjait az óvó családi közegen kívül. Owen Wilsonnal remek szülőpárt alkotnak, már-már olyan érzése támad az embernek, hogy ők tényleg egy család. A hangsúly egyértelműen a gyerekszereplőkön van, aki egytől egyik remekül működnek a vásznon. Az Auggiet alakító Jacob Tremblay ifjabb kora ellenére is remekül viszi a hátán a filmet, mint főszereplő. A legnagyobb dicséret azonban az összes szereplő közül a nővérét alakító Izabela Vidovicot illeti. Magabiztosan hozza a szerető és megértő nővér karakterét, aki néha nagyon elkeseredik, hogy öccse miatt rá sokkal kevesebb figyelem jut szüleitől. Pedig kamaszkori problémái miatt neki is szüksége lenne a törődésre.

Az igazi csoda egy remek családi film, ami az elfogadásra és a nyitottságra tanít, kedvesen, mégsem szájbarágósan. Ha már túl sok volt a halászlé és a bejgli, ez a film mindenképpen jó alkalom egy kis kimozdulásra az egész családnak.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Az igazi csoda (kritika)
Az igazi csoda egy remek családi film, ami az elfogadásra és a nyitottságra tanít, kedvesen, mégsem szájbarágósan.
7Szerintünk
Olvasói értékelés: (3 Szavazások)
7.0