Négy év után végre új hírek érkeztek Jo Nesbo A fiú című könyvének mozgóképes változatáról. Mozifilm helyett sorozat formájában kel életre a norvég író egyik legizgalmasabb regénye, ráadásul az HBO jóvoltából.

Azt már korábba tudni lehetett, hogy a rendezői székbe Dennis Villeneuve (SicarioFogságban ) ülhet, illetve hogy a főszerepet Jake Gyllenhaal játssza majd, de hozzájuk csatlakozott most a Westworld alkotópárosa, Jonathan Nolan és Lisa Joy, valamint maga Jo Nesbo is producerként.

A Fiú című krimi/dráma világszerte óriási siker lett, mely egyébként egy drogfüggőségtől szenvedő, hosszú börtönbüntetését töltő fiúról, Sonny Lofthusról szól, aki a rácsok mögött szembesül vele, hogy amit rendőr apja haláláról tudott – és ami ilyen mélyre süllyesztette – teljes hazugság. Megszökik a börtönből és leszámolásba kezd az őt és családját elárulókkal szemben. 

Nagyon vonzódtunk A Fiú sztorijához, ami azon túl, hogy sötét és meglehetősen erőszakos, egy örökérvényű történet az emberről, aki az igazságot kutatja.” – írta az adaptációt bejelentő nyilatkozatában az egyik produkciós cég még 2016-ban.

Jo Nesbo legújabb regénye, A birodalom a napokban jelent meg és az Animus kiadótól most 20% kedvezménnyel szerezhető be.