Szeptemberben érkezik a Netflixre Søren Sveistrup új sorozata, mely a forrásul származó könyv után szintén A gesztenyeember címet kapta. A hat részes dán krimi/thriller írójának neve azért is lehet ismerős, mert hozzá kötődik az eredeti The Killing (Forbrydelsen) is, amit a skandináv krimi rajongóinak aligha kell bemutatni.

Az itthon 2019-ben kiadott könyv hivatalos ajánlója itt olvasható, lentebb pedig egy rövid teaser is megtekinthető.:

„Koppenhága külvárosban egy csendes októberi reggel a rendőrség egy fiatal, egyedülálló anya holttestére bukkan, akit brutálisan meggyilkoltak és megcsonkítottak: a nőnek levágták az egyik kezét, és a feje fölé egy kis gesztenyéből készült babát lógattak.
Az ügyet Naia Thulin, az ambiciózus fiatal detektív kapja. A partnere Mark Hess, a lelkileg kiégett nyomozó, akit nemrég rúgtak ki az Europolból. A nyomozók felfigyelnek a titokzatos, gesztenyéből készült figurára, ami elvezeti őket egy korábban eltűnt személyhez: a megtalált holttest Rosa Hartung politikusnő tizenkét éves lánya. De a Hartung-ügyet már rég lezárták, a mentálisan beteg férfi, aki anno bevallotta a gyilkosságát, már rács mögött van.
Ám nem sokkal ezután egy másik nőt is meggyilkolnak, és a gyilkosság helyszínén ismét felbukkan a kis gesztenyeember. Thulin és Hess gyanítja, hogy kapcsolat van a Hartung-ügy és a meggyilkolt nők között. De mi lehet az? Nincs sok ideje a nyomozóknak, Thulin és Hess gyakorlatilag versenyt fut az idővel, mert egyre valószínűbb, hogy sorozatgyilkosról van szó, aki korántsem fejezte be ámokfutását…”

A sorozat természetesen magyar felirattal debütál a streaming szolgáltató műsorán.