Linda Blair is szerepel az új Ördögűzőben, kerek ötven évvel azután, hogy az eredeti filmben eljátszotta Regan MacNeilt, a Gonosz által megszállt kislányt. Játéka Oscar-jelölést ért. Blair csak kis szerepet kapott az új filmben, ám a produkció egyik tagja elárulta, hogy tanácsadóként is segítette a stáb munkáját.

Az új Ördögűző egy tervezett trilógia első része, rendezője az a David Gordon Green, aki az utóbbi években a Halloween-franchise újraélesztésével alkotott sikeres trilógiát. A mostani produkció, hasonlóan az utóbbi Halloween-filmekhez, reboot és folytatatás is egyben. Így lett az egyik főszereplő Ellen Burstyn, aki az eredeti filmben a kislány anyját alakította, és szintén Oscarra jelölték teljesítményéért.

A most 64 éves Linda Blair pályafutása egyébként külön filmet érdemelne, valóságos hullámvasút komoly sikerekkel és elszomorító mélypontokkal, horrorfilmes ikon mellett volt ő szexszimbólum és műlovarnő is, miközben ötször jelölték a legrosszabb színésznő díjára. A most tárgyalt műfajnál maradva: főszereplője volt az Ördögőző nagyot bukott folytatásának (Az ördögűző 2. – Az eretnek), szerepelt a Leslie Nielsen-féle paródiában (Bújj, bújj, ördög!) továbbá a nálunk Ideglelés címmel forgalmazott Blair Witch Project paródiájában, a Blair Bitch Projectben.

(Exorcist – hazai bemutató: 2023. október 12.)